Selecteer een pagina

YVONNE LAGEWAARD – ONLINE BRAND DESIGNER

Ik ben Yvonne Lagewaard, getrouwd met Lesley, Mama van Vince & Dean. Ik ben online brand designer. Ik help ondernemers op te vallen online met branding, marketing & webdesign.

Ik heb een passie voor starters en kleine ondernemers, die zijn nog zo gepassioneerd. Ik vind het tof om betaalbare en gebruiksvriendelijke, maar natuurlijk wel professionele producten te ontwikkelen voor deze doelgroep. Zo heb ik bijvoorbeeld website templates gemaakt die je zelf kunt vullen en aanpassen aan de hand van handige uitlegvideo’s. Maar ook een online training om zelf je eigen logo & branding te maken.

Welke 5 woorden zijn typisch jou?

Creatief – spreekt natuurlijk helemaal voor zich in mijn business.

Spontaan – ik kan goed met iedereen!

Ambitieus – een baan van 9 tot 5 was niets voor mij. Ik wist dat het ook anders kon. Is dat ambitieus? Ben ook dol op mijn werk, is echt onderdeel van wie ik ben.

Grootse dromer – ik heb zoveel dromen… ik ben nog niet eens op de helft van wat ik allemaal voor me zie.

Fun – ik zorg er altijd voor dat ik het leven leuk maak! Een van mijn belangrijkste waarden in het leven.

Waarom doe jij wat je doet, wat drijft jou? Wat is dus jouw innerlijk vuur? 

Toen ik 17 was werd ik keihard met beide benen op de grond gezet. Mijn vader kreeg longkanker en is vrij snel overleden. Hij was pas 51 jaar! Zo oneerlijk. Ik mis hem nog steeds ontzettend. Deze vreselijke gebeurtenis heeft mij wel doen realiseren dat het leven zomaar ineens afgelopen kan zijn. Dat je nu leeft en nu je dromen na moet jagen! Ik hoor zo vaak mensen zeggen, “ik zit mijn tijd wel uit tot mijn pensioen” Of “als ik straks met pensioen ben dan…” Zo zonde, mijn vader heeft zijn pensioen niet gered. Maar ik weet wel dat hij ontzettend heeft genoten van het leven. Prachtige banen gehad, veel uitjes met vrienden en familie, regelmatig op vakantie. Hij genoot echt van het leven en hij deed vooral wat hij leuk vond. Voor mij een mega les. Doe wat je leuk vindt. Laat je dromen uitkomen en geniet van het leven.

De gebeurtenis met mijn vader is echt mijn motivatie om te doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen. En niet alleen maar te blijven dromen, maar ze ook echt uit te laten komen! Dat gun ik anderen ook!

Met 12 jaar ervaring weet ik dat dat ondernemen soms echt niet makkelijk is. Ik zie vaak dat mensen worstelen met hun branding en marketing. Want wist jij veel dat je als ondernemer ook ineens verstand van dat soort zaken moest hebben! Maar als jij niet weet hoe je jezelf of jouw bedrijf neer moet zetten, wat voor uitstraling erbij hoort en hoe je jouw doelgroep kan bereiken, dan wordt het steeds minder leuk en voor sommige ondernemers zelfs een reden om de handdoek in de ring te gooien.

Dat wil ik voorkomen. Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat ondernemers zich kunnen richten op het uit laten komen van hun dromen. Bezig te zijn met hun passie. Ik maak dromen en ideeën visueel en creëer een fantastische brand dat precies past bij wie zij zijn. Dat is waar ik goed in ben, dat is mijn passie! Daarnaast leer ik ondernemers hoe ze hun doelgroep op een leuke manier aan moeten spreken. Dan blijft ondernemen en je dromen najagen wel leuk!

Ps: Je snapt nu ongetwijfeld hoe ik op de naam voor mijn eigen merk ben gekomen… DREAM BRAND!

Wat betekent jouw vuur voor jou en je business?

Super veel. Ik werk ook het liefst met mensen die hun business zijn gestart vanuit hun passie. Die echt doen wat ze leuk vinden. Zo mooi als ik een klein beetje bij kan dragen aan de realisatie van iemand anders zijn of haar dromen!

Hoe houd jij je vuur hoog?

Het keyword is fun. Ik zorg ervoor dat ik mijn doel heel helder heb. Dan kijk ik wat ervoor nodig is om dat doel te bereiken en dan bedenk ik hoe ik dat op een zo leuk mogelijke manier kan doen. De weg er naar toe leuk maken vind ik nog belangrijker dan het doel zelf.

Waar ben je heel trots op? Juist ook in deze moeilijke tijd?

Dat ik super veel vrijheid heb. Dat ik mijn leven en business zo ingericht heb dat ik flexibel kan zijn, naar mijn gezin toe, maar ook naar mijn klanten toe. Ik ben er natuurlijk ook super trots op dat ik niet alleen mijn eigen dromen waar maak, maar ook mee mag helpen bouwen aan de dromen van anderen. Maar het meest trots ben ik op die twee mannetjes van mij!!

Welk advies zou jij willen geven?

Zorg ervoor dat je fun hebt in je business (en in je leven). Zorg ervoor dat je de route naar je droomdoelen leuk maakt! We leven nu, dus nu moet je genieten! En dat kan prima als je aan het bouwen bent aan je dromen. Daarvoor hoef je echt het doel nog niet bereikt te hebben. En zo wordt het doel bereiken ook nog eens veel makkelijker.

welke quote/uitspraak of motto is jou op het lijf geschreven of past helemaal bij jou?

“Don’t dream your life, live your dreams”

Dat was het jaren lang, maar ik heb onlangs een nieuwe ontdekt die me ook een fantastisch gevoel geeft. 

“Let your dreams be your wings!”

Mooi is die he?