Selecteer een pagina

MARJOLEIN WEVERS – MOM’S MESSAGE

Ik ben Marjolein, 43 jaar, getrouwd en moeder van drie kinderen (van 5, 7 en 10 jaar). Oprichtster van Mom’s Message. Daarmee inspireer, motiveer en help ik moeders om hun eigen persoonlijke verhaal, levenslessen en herinneringen te vereeuwigen voor hun kind.

De manier waarop zorgt voor verdieping, waardoor je uiteindelijk een uniek en duurzaam (tijds)document creëert dat superwaardevol is voor je kind.

Welke 5 woorden zijn typisch jou?

Innerlijke groei, gevoelig, diepgang, creativiteit, humor

Waarom doe jij wat je doet? Wat drijft jou en wat is dus jouw innerlijk vuur?

Mijn eigen verhaal en ervaring heeft me geïnspireerd tot dit concept, Mom’s Message.

Op haar sterfbed vroeg ik mijn moeder of ze een brief wilde schrijven. Een boodschap. Speciaal voor mij. Ik wilde zó graag dat ze zoiets persoonlijks voor me zou achterlaten. Voordat het te laat was. Een brief die ik kon lezen wanneer ik ’m nodig had. Wanneer ik háár nodig had. Maar het was te laat, mijn moeder te ziek.

20 jaar later. Ik ben nu zelf moeder. En mis haar des te meer. Ja, gelukkig heb ik foto’s van vroeger, een paar wenskaarten en wat van haar krabbels in een notitieboekje. Heel waardevol. Maar ze kan mijn vragen niet beantwoorden. Nooit meer.

Vond zij het moederschap soms ook pittig? Hoe combineerde ze al die rollen, van moeder, echtgenote, vrouw, vriendin, zus, dochter, collega? Hoe kreeg ze ’t allemaal voor elkaar? Of zag mijn moeder het óók wel eens even niet zitten? En was ze eigenlijk heel bewust met de opvoeding van mij en m’n zus bezig of deed ze het gewoon?

Ik zou haar ook hebben gevraagd hoe ze mij als kind zag. Hoe was ik als dreumes, peuter, kleuter? Voordat overtuigingen en invloeden van buitenaf mijn kern laagje voor laagje vertroebelden. Want ik merk steeds duidelijker dat ik als volwassene best een eind van die ‘kleine Marjolein’, mijn eigen ik, verwijderd ben geraakt.

Alhoewel ik natuurlijk verdrietig ben dat mijn moeder is overleden, heeft het me tegelijkertijd ook tot het idee van Mom’s Message aangezet.

Ik heb aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is om iets na te laten voor je kind. Een persoonlijke boodschap, die de verbinding tussen jou en je kind nóg sterker en tastbaarder maakt.

Ik wil andere moeders er daarom bewust van maken dat hun boodschap van grote betekenis is voor hun kind.

En ik wil ze ook helpen om hun eigen Mom’s Message te realiseren. Om hun wezenlijke verhaal, lessen en herinneringen vast te leggen. Om zo te voorkomen dat hun boodschap verdwijnt in de waan van de dag, in de hectiek van het leven.

Daar komt mijn achtergrond als redacteur, tekstschrijver en vormgever goed bij van pas. Mijn skills zet ik in om moeders te helpen boodschappen met diepgang te ontwikkelen en een rode draad te ontdekken.

Ik zorg voor een heldere manier van vragen stellen die je bewustmaakt van je eigen verhaal, binnen een duidelijke structuur. Waardoor jouw unieke boodschap naar voren komt.

Het idee dat al die kinderen later zo’n waardevol document hebben vind ik zo bijzonder. Daarin zit mijn mijn missie.

Wat betekent jouw vuur voor jou en je business?

Mom’s Message ligt heel dicht bij m’n hart, het voelt zoveel beter om in deze wereld iets te doen waar anderen zo concreet profijt van hebben. Ben nu met de eerste ronde bezig van het traject. Heel bijzonder om te zien dat het nu werkelijkheid wordt. Dat deze moeders zoiets moois en waardevols voor hun kind gaan achterlaten.

Hoe houd jij je vuur hoog?

Niet te veel een plan willen hebben, vanuit vertrouwen proberen te denken en handelen. Me laten inspireren, me blijven ontwikkelen en nieuwe dingen leren, dat is hoe ik mijn vuur hoog houd. 

Waar ben je trots op, juist nu?

Dat dit er nu staat, deze training en dat al zoveel moeders prachtige woorden hebben vastgelegd voor hun kind. Het is zo belangrijk, zo waardevol. Ja, daar ben ik echt heel trots op. 

Welk advies zou je willen geven?

Kijk naar binnen, bouw bepaalde rust in en dender niet door. Maar dat kan best lastig zijn in je eentje. Zoek iemand bij wie je een klik voelt en ga ervoor!

Persoonlijke ontwikkeling is voor mij een heel belangrijk aspect van het leven, om dichter bij mezelf en dus ook bij mijn vuur te kunnen komen. Om daarbij te komen kun je denken aan een retreat, coach, psycholoog, online inspiratie of trainingen.

 

Welke quote uitspraak of motto is jou op het lijf geschreven of past helemaal bij jou?

‘No one is you and that is your power’

Het klinkt zo simpel, maar in onze maatschappij vergelijken we ons zelf zo vaak met een ander. Ik ook. Terwijl ik weet dat het zo zinloos is. En jammer. Dat ben ik gaandeweg gaan ontdekken. Het is voor mij een rake en helpende quote. Iets om elke dag even bij stil te staan.