Selecteer een pagina

ANKE VAN ASSELT – IT’S MY LIFE

Ik ben Anke van Asselt, 41 jaar en woon samen met Jeroen en onze twee zoons van 6 en 7 jaar in Wommels, een klein dorpje in Friesland. 

Met mijn bedrijf ‘It’s MY life’ motiveer ik vrouwen om bewuste keuzes te maken voor hun leukste leven.

Vrouwen kunnen bij mij terecht als ze het gevoel hebben de regie kwijt te zijn over wie ze willen zijn en wat ze willen. De regie kwijt over de tijd en maar in de ratrace blijven zitten terwijl het schuurt. Ze zoeken vaak meer balans en inzichten om weer zelf het middelpunt van hun leven te worden.

Ik motiveer hen door onder andere door stil te staan bij de tijd die je hebt: aan wie geef jij je tijd? Doe je waar je blij van wordt? Ben je die persoon waar je blij van wordt? Bezig zijn met je tijd, met hoe je je leven wilt leiden, levert zoveel rust, regie, plezier en vertrouwen op.

Welke 5 woorden zijn typisch jou?
creatief – doorzetter – positief & enthousiast😃- life creator – verbinder

Creatief

Ik zie heel snel de dingen voor me. Tot in detail. Durf groot te dromen en zie ook altijd kansen en mogelijkheden voor mezelf en de ander. Ik zeg wel eens gekscherend dat het woord ‘coach’ de lading niet dekt. Eigenlijk ben ik iemand die continu in oplossingen denkt, een ideeëngenerator.  Zowel voor mezelf, voor mijn gezin als voor mijn deelneemsters.

Ik wist eigenlijk niet dat ik creatief was, want ik vond creatief zijn iets voor mensen die mooie dingen in hun hoofd hebben en dit kunnen maken met hun handen.  Maar sinds ik doe wat ik doe, blijven de ideeën maar stromen, het houdt nooit op.

Het is voor thuis wel eens lastig, want ik wil mijn eigen dromen en ideeën natuurlijk ook het liefst meteen realiseren en kan best een drammer zijn.

Doorzetter 

Ik vind mezelf wel een doorzetter. Ik heb het nodige meegemaakt in mijn leven maar kan niet een moment bedenken dat ik bij de pakken neer ben gaan zitten. Ook als het heel moeilijk was niet. Zo is het ook met het opstarten van mijn bedrijf en dan dealen met bijvoorbeeld Corona. Ik vertrouw erop dat het altijd goed komt. Dankzij alle lessen die ik heb geleerd kan ik hier op vertrouwen. Wat er ook gebeurd, ik heb bepaalde tools in huis die mij helpen. En anders is mijn grootste les dat er altijd iemand anders is die je kan helpen.

Positief & Enthousiast

Ik ben altijd al enthousiast geweest over dingen en een denker in mogelijkheden. Maar mede door alles wat ik heb geleerd over bijvoorbeeld fixed en growth mindset, over hoe je positief in het leven kunt staan maar bijvoorbeeld ook een stuk spiritualiteit (meditatie, Wet vn de Aantrekking) leef ik dus heel bewust en is het glas eigenlijk nooit halfvol.


Life Creator

Met dit woord bedoel ik niet dat ik de waarheid in pacht heb, maar dat het in mijn leven heel veel draait om creëren en elke dag bedenken: wie wil ik zijn, wat wil ik van mijn dag, hoe wil ik leven. Daar lees en leer ik graag over. Uit boeken of trainingen. Door gesprekken met bijvoorbeeld andere ondernemers of door zelf een sessie te doen bij bijvoorbeeld een coach, magnetiseur, voetreflextherapeut of een healer. Ik ben daar heel bewust mee bezig en ervaar daardoor zoveel meer vertrouwen, rust en regie!

Verbinder 

Ik vind het heel fijn om goed contact te hebben met mijn deelneemsters en blijf ook aan ze denken. Zo heb ik dit jaar een jaarprogramma voor vrouwen die al eens bij me zijn geweest. In dat programma heb ik ook inspiratie-avonden met gastsprekers. Vrouwen die mij inspireren en waarvan ik denk dat ze dus ook mijn deelneemsters inspireren en dat ze een podium verdienen. Op dat podium staan ook twee vrouwen die een traject bij mij hebben gevolgd. Twee weken geleden ben ik met de jaargroep een hele dag op het strand geweest, werkend aan hun doelen maar zeker ook met ruimte voor elkaar. Dat zijn de momenten dat ik zo ontzettend blij ben!

Waarom doe jij wat je doet, wat drijft jou? Wat is dus jou innerlijk vuur? 

Ik ben heel veilig opgegroeid als dochter van de hoofdmeester. Ik heb ook altijd veilige keuzes gemaakt. Ook wat mijn studie betreft bijvoorbeeld.

Toen mijn ouders heel onverwacht gingen scheiden toen ik 25 was, ging ik enorm voor hen zorgen en vooral niet stilstaan bij wat het met mij deed. Je begrijpt, dat gaat lang goed, maar op een gegeven moment kun je niet meer. Ik kwam thuis te zitten en was er nog trots op ook dat ik zo snel re-integreerde. In 2010 en 2013 overleden mijn beide zwagers. Beide zijn 34 jaar geworden. Ik werd in diezelfde periode ook moeder. Alleen moeder worden vond ik al een wereldschokkend gebeuren op zich. Ik kwam weer in die ratrace van zorgen, rouw en verdriet en vergat mezelf weer. Natuurlijk kwam ik weer thuis te zitten. Maar dit keer wist ik enorm goed dat het leven ook heel kort kon zijn.
Wat wilde ik zelf eigenlijk met de tijd die ik hier op aarde was? Ik wilde mijn kinderen ook voorleven hoe mooi het leven kon zijn.

Ik stapte in 2018 zelf een traject in bij Margriet Spijksma. Ik leerde daar zoveel over hoe je het leven aan kunt vliegen en hoe je regie houdt. Ik leerde daar dingen die ik niet op school had geleerd en kon van hieruit zoveel mooier en sterker in het leven staan! Ik had mijn coachopleiding al lang, maar durfde er nu ook echt voor te gaan: als alles wat ik leerde zo’n enorme impact op mij had, dan moest iedereen dat weten! Wat zou de wereld een stukje mooier worden als we allemaal durven te leven zoals we willen leven! Toen heb ik knopen doorgehakt en mijn vaste baan als leerkracht basisonderwijs na 17 jaar opgezegd. Wel houd ik het lijntje met het onderwijs door een dag per week startende leerkrachten te coachen.

Wat betekent jouw vuur voor jou en je business?

Mijn vuur is dus eigenlijk het leven zelf en het zo mooi en bewust mogelijk leven. Mijn eigen mooiste leven creëren voor mij en mijn gezin. Mijn gezin is mijn alles.

Bewuste keuzes voor je leukste leven maken is dus ook wat ik de deelneemsters aan mijn programma’s leer en het inspireert, ontroert en raakt me elke keer opnieuw als een vrouw met prachtige inzichten de deur uitgaat of een hele mooie twist maakt in haar leven! Mijn vuur is op zijn sterkst als ik anderen mag inspireren. Ik denk dat daar mijn business op drijft.

Hoe houd jij je vuur hoog? 

Ik doe waar ik super blij van word. Als je doet waar je blij van wordt, kost het weinig moeite. Natuurlijk heb ik het er heel druk mee. Maar op mijn manier. Met mijn eigen deadlines en eigen eisen. Ik werk minstens zoveel uren als voor de klas maar het voelt niet zo. Ik mag het op mijn eigen-wijze doen. Mijn vuur blijft hoog door de vrouwen die bij mij komen. Stuk voor stuk prachtige vrouwen waarin ik mezelf herken van een aantal jaar geleden. Mijn vuur blijft ook hoog door elke week heel bewust stil te staan bij wat ik wil van mijn week en me vast te houden aan routines als een intentie plaatsen voor je dag, affirmaties opzeggen en dankbaarheid. En je week goed voorbereiden zodat je niet achter de feiten aanloopt. Ook dat zijn dingen die ik weer doorgeef aan de vrouwen die bij me komen.

 Soms heb ik zelf weer even te veel dingen bedacht waardoor mijn agenda of mijn hoofd te vol loopt en dan voel ik het vuur minder. Dan weet ik weer wat ik moet doen om het te laten stromen: tijd voor mezelf vrijmaken, mijn bezigheden op een rijtje zetten en zelf weer baas over mijn agenda worden.

Waar ben je heel trots op? Juist ook in deze moeilijke tijd? 

Ik ben er trots op dat ik zo’n rotsvast vertrouwen heb dat ik op het goede spoor zit. Dat is absoluut niet vanzelfsprekend voor mij. Ik was iemand met veel minder vertrouwen, angsten en overal apen en beren.

Ik ben er trots op dat ik binnen twee jaar een mooi jaarprogramma heb ontwikkeld voor dames die al eens bij me zijn geweest en dat we het zo magisch mooi hebben met elkaar.

Ik ben er trots op dat ik, ondanks alle rouw en verdriet in mijn gezin, het (samen met mijn gezin) voor elkaar heb gekregen dat we weer in het pad van vertrouwen zitten met elkaar. Dat laatste heeft echt te maken met alles wat ik mocht leren en kon inzetten in ons dagelijks leven.

Welk advies zou je willen geven?

Houd je droom en doel voor ogen: waarom wilde je dit ook alweer en hoe wilde je dat het eruit zag? Hak dat grote doel in stukken en bedenk iedere keer weer: welke eerstvolgende actie kan ik nu nemen? Schakel ook een businesscoach in of iemand die verstand heeft van jouw bedrijf. Ondernemer word je gemakkelijk, maar je bent het nog niet zomaar. Hier heb ik zelf ook nog slagen in te slaan. Geef niet te snel op, net na die laatste tegenslag zit misschien wel juist datgeen wat je nodig hebt! En als je er echt over nadenkt om voor jezelf te beginnen maar je bent bang of weet niet hoe: ga je angsten onderzoeken. Zijn ze echt onoverkomelijk? Wat zou je kunnen doen als je angst werkelijkheid wordt?

Welke quote, uitspraak of motto is jou op het lijf geschreven of past helemaal bij jou?

Dat is niet zo moelijk. Ik gebruik de volgende quote op Linkedin:

Life is short, you better enjoy it!

Of zoals Gandalff uit Lord of the Rings het zo mooi zegt:

Je hebt niet meer tijd. Het enige wat je hoeft te doen, is te beslissen wat je ermee wilt doen