Selecteer een pagina

MARIAN BLAUWGEERS – GELUKKIGE STUDENT & GELUKKIGE DOCENT

Mijn naam is Marian Blaauwgeers. Ik help studenten naar minder stress en meer zelfvertrouwen tijdens hun studie.

Dit doe ik door studenten direct te helpen (www.gelukkigestudent.nl), docenten op te leiden (www.gelukkigedocent.nl) en met het lesprogramma: Keuzes maken doe je zo! (www.keuzesmakendoejezo.nl)

Welke 5 woorden zijn typisch jou?

Energie: ik ben een heel blij en dankbaar mens. Daardoor kan ik met veel enthousiasme en energie mijn werk doen. Dat niet alleen ik vind het heel fijn om dat mee te geven aan de mensen waarmee ik in contact kom.

Impact: Ik zeg vaak over mijn werk; ‘ik kan niet anders’. Ik ben zo blij en dankbaar dat ik studenten elke dag op verschillende manier mag helpen. Laatst vertelde een docent dat haar student een oefening van mij samen met haar moeder had gedaan. Die impact daar doe ik het voor!

Vrouwelijk: ik ben wel echt een vrouw en me daar ook bewust van. De mooie kanten maar ook de valkuilen.

Humor: al zeg ik het zelf, ik ben gewoon erg grappig. De onderwerpen waarmee ik studenten help zijn niet altijd makkelijk, maar door mijn humor en praktische inslag kan ik ze raken en samen met ze aan de slag.

Sportief: Een week niet gesport is een week niet geleefd!

Waarom doe jij wat je doet, wat drijft jou? Wat is dus jouw innerlijk vuur?

Ik kwam op een punt in mijn carrière waarvan ik dacht is dit het nou? Ik heb toen de stoute schoenen aan getrokken en een sabbatical genomen. Ik gunde mezelf de rust en tijd om te ontdekken wat ik wel echt wilde doen. Het ondernemerschap trok me altijd al want zelf tijdens mijn wereldreis praatte ik al over mijn eigen bedrijf.

Ik ging kijken naar mijn leven en de ontwikkeling die ik had doorgemaakt. Zo ook naar mijn studententijd, een pittige periode in mijn leven. Zelfs zo erg dat ik een tijd lang niets naast mijn studie meer kon doen. Ik stopte met werken, sprak bijna met niemand af en  was vooral bezig met mijn studie. Als ik daar nu op terugkijk denk ik altijd had ik maar geweten wat ik nu weet. Dit was het eerste vlammetje (om in Sijtske haar termen te blijven ;)). Ik ben dit gaan onderzoeken, heb met veel studenten gesproken. Een middag op een hogeschool gewerkt en dat vlammetje werd al gauw een vuur! Dit is wat ik wil gaan doen en wat ik moet doen! Zorgen dat studenten niet in dezelfde valkuilen als ik vallen en niet op het punt uitkomen waarop ik zat.

Wat betekent jouw vuur voor jou en je business?

Het is de rode draad van alles wat ik doe. Mijn primaire focus is om de student een fijnere studententijd te geven. En daar kan ik altijd op terugvallen.

Hoe houd jij je vuur hoog?

Voor mij begint dat met heel goed voor mezelf zorgen. Aanvoelen waar ik behoefte aan heb, wanneer ik mijn rust pak, hoe ik fysiek voor mezelf zorg (voeding en beweging). Want om dat vuur hoog te houden is het belangrijk dat ik me sterk en fit voel.

Daarnaast zorg ik voor veel connectie met studenten. Als ik even worstel of een mindere dag heb kan ik zomaar spontaan live gaan via Instagram zodat ik met mijn studenten weer in contact kom. Dat is als olie op het vuur gooien, want daarna kan ik er weer tegenaan!

Waar ben je heel trots op? Juist nu?

Als ik terugkijk op de afgelopen jaren ben ik wel heel erg trots op wat ik heb neergezet. Niet alleen de mooie klanten die ik mag helpen maar ook de gratis input die ik beschikbaar heb gemaakt voor studenten. Een student zei laatst: ‘als ik me niet zo lekker voel kijk ik op je website en vind ik weer inspiratie om verder te kunnen’. Wauw! Ik besef me gewoon niet altijd hoe groot de impact is die ik heb op zoveel mensen.

Welk advies zou je willen geven aan andere (startende) ondernemers?

Doen! Maak geen plannen want alles loopt toch anders. Het beste is om je vuur te volgen, heel erg je gevoel als leidraad aan te houden. En volhouden, want je weet niet wat er om de hoek op je ligt te wachten (tip: lees het boek wie heeft mijn kaas gepikt).

Ik word wel beetje wars van de ondernemerscoaches die claimen dat je binnen no-time een succesvol bedrijf kan hebben. Dat heeft gewoon tijd nodig. Mijn eerste workshop gaf ik voor 50 EUR, ik wilde daar staan, met de doelgroep bezig zijn. Ik had het zelfs gratis gedaan. Maak meters en dan kom je er wel.

Welke quote, uitspraak of motto is jouw op het lijf geschreven of past helemaal bij jou?

Je kan beter spijt hebben van iets wat je hebt gedaan dan van iets wat je niet hebt gedaan.

Wat een lastige vraag! Er zijn zoveel quotes en uitspraken waar ik van hou. Als het gaat om een persoonlijke quote springt deze er wel bovenuit. Als ondernemer ga je vaak buiten je comfortzone en daarbij kun je maar beter ervoor gaan. Terug kan altijd!