Selecteer een pagina

LILY CAKES – ENJOY THE CRUMBS OF LIFE!

Ik ben Lyliane (noem me gerust Lily, want dat is makkelijker ­čśä) en ik woon in Groningen. Ik ben getrouwd met een hele leuke boer en we hebben samen een dochter. Ik heb mijn bedrijf Lily Cakes hier op de boerderij (we hebben een gemengd bedrijf, dus met koeien en akkerbouw) en heb een skybox in de ligboxstal met uitzicht op de koeien waar ik mensen ontvang voor workshops, kinderfeestjes, hight-tea en babyshowers. En alles draait bij Lily Cakes om het maken en bakken van cupcakes, taarten en andere zoetigheid.

We verhuren de skybox soms ook voor bijvoorbeeld vergaderingen of andere bijeenkomsten. Het is echt bedoeld om de mensen te verbinden met de natuur en om te laten zien waar ons eten, ons voedsel, vandaan komt. Zo krijgen ze op een laagdrempelige manier een kijkje achter de schermen.

Welke 5 woorden zijn typisch jou?

Enthousiast, hartelijk, zorgzaam, ondernemend en humoristisch

Waarom doe jij wat je doet, wat drijft jou? Wat is dus jouw innerlijk vuur?

Mij drijft echt het plezier wat ik bij mensen zie als we bijvoorbeeld bezig zijn met cupcakes maken of wat anders lekkers. En het toffe vind ik dat je altijd de persoonlijkheid van iemand terug ziet in wat ze maken en hoe ze te werk gaan. Maar het allermooiste vind ik dat ik op een hele laagdrempelige manier mensen, en vooral ook kinderen, kan laten zien waar melk vandaan komt. Het tussen de koeien zijn, het knuffelen, voeren en het ├ęcht ervaren is een fantastische belevenis. En daar geniet ik zo intens van!

Want ik krijg energie van mensen. Dus op het moment dat zij hier komen en ze hebben er zin in en we gaan heerlijk aan de slag en er wordt gezellig gekletst, gecre├źerd, ja, dan gaat mijn energie ook omhoog. Daar word ik zo blij van!

En dit alles vond zijn oorsprong in mijn eigen jeugd. Mijn moeder bakte iedere zaterdag een taart of cake. Hoe ik slank ben gebleven is me een raadsel, haha, maar ik heb er echt een ontzettend goede herinnering aan. Het was zo’n huislijk en gezellig moment en ik keek er echt naar uit, naar dat lekkers.

Wat betekent jouw vuur voor jou en je business?

Ik kom uit het onderwijs en was compleet opgebrand. Niet als in een burn-out, maar ik was gewoon afgeknapt op het vak zelf. Ik was er zo klaar mee en ik wist; ik moet stoppen, want dit is niet eerlijk tegenover mijn collega’s en de pubers die ik iedere dag tegenover me heb zitten.

En eigenlijk vanaf het moment dat ik ben gestopt met lesgeven stroomden de idee├źn binnen. Ik ben echt mijn plezier, dat waar ik blij van word, gaan volgen. En zo ontstond Lily Cakes. En natuurlijk moet je wel onderzoeken wat mogelijk is en wat bij je past, maar het kan. En ja, ik had geluk dat ik direct kon stoppen met lesgeven en dat het financieel kon, maar je moet nog altijd wel doen en in actie komen om het werkelijkheid te laten worden.

Omdat een ruimte huren veel te kostbaar zou zijn (dan moest ik nogal wat taarten verkopen voordat het uit kon) en omdat ik ook iets met de koeien wilde gaan doen, kwamen we op het idee om een skybox te maken in de stal. En dat bleek de perfecte oplossing. Zo kwam waar ik zo van houd, mijn twee werelden, samen. En dat is mijn vuur.

Mijn vuur is mijn alles, daar doe ik alles voor. Zonder mijn vuur heb ik niets en ben ik niets. De bewustwording hiervan is essentieel voor het leven en zorgt ervoor dat ik ook in mijn priv├ę leven alleen voor vuur ga. Bijvoorbeeld in de keuze van vrienden, ondernemersgroepen of ervaringen, als het mijn vuur niet voedt, dan moet ik het ook niet doen.

Hoe houd jij je vuur hoog?

Ik blijf continu naar mijn intuïtie luisteren en de beren van de weg vegen. En dat is zeker niet gemakkelijk, dat heb ik echt moeten leren. Daarbij durf ik ook te veranderen en mijn overtuigingen bij te stellen.

Ik wilde bijvoorbeeld leren hoe ik koekjes met royal icing kon maken. Mijn eerste gedachte was: “maar dat heb ik nog nooit gedaan, heel moeilijk, niemand wil dit toch etc.” en dan toch even op YouTube een filmpje bestuderen waardoor blijkt dat het helemaal niet zo moeilijk is en ik het hartstikke leuk vind en nu voor Pasen bestellingen op neem! Dus hup met de bezem al die overtuigingen en gedachten wegvegen en gewoon doen! ­čÖé

Want zo stond ik ook ooit op de Libelle Zomerweek met 2000 cupcakes. Uiteindelijk niet heel lucratief, maar ik heb er wel enorm veel van geleerd en er super veel plezier aan beleefd. Dus doen als het je blij maakt!

En zo was het ook nu met het tv programma ‘Bakken op de Boerderij’. Dat was geen gemakkelijke reis, verre van dat, maar het was wel heel gaaf en ik heb er zo-veel van geleerd! En het is er, door vooral heel veel doorzetten en je droom volgen.

En juist dat, door mijn idee├źn, mijn intu├»tie te volgen en de beren van de weg te vegen, het gewoon te doen, houd ik mijn vuur hoog.

Waar ben je trots op, juist nu?

Dat ik iedere dag doe waar ik zo ontzettend blij van word en dat wat je wil ├ęcht kan. Het tv programma is daar een voorbeeld van. Daar ben ik echt heel trots op, want het is precies zo geworden zoals ik het wilde en bedoelde toen ik het format schreef. Voor mij komt in dat programma samen wat ik zo belangrijk vind. En ja, daar ben ik echt wel trots op. Net als dat ik trots ben op wat we hier thuis hebben.

Welk advies zou je willen geven?

Ga leven, want je leeft nu niet. Je denkt dat je leeft, maar je leeft voor een ander. Ga doen waar je van houdt, want dat is ook de bedoeling waarom we hier zijn. Want ieder heeft zijn eigen talent, dat is ons gegeven, maar ga daar wat mee doen! Denk er niet teveel over na of bij na. Mensen denken veel te veel. Ga gewoon doen.

Als je echt graag wilt, kun je alles, altijd!

Welke quote, uitspraak of motto is jouw op het lijf geschreven of past helemaal bij jou?

Be yourself, everyone else is already taken.

Klinkt clich├ę maar we doen dit gewoon veels te weinig of niet.┬á Iedereen leeft tegenwoordig voor een ander (wat zouden ze wel denken) of voor materiele goederen. (salaris brengt mij die Tesla en de vakanties)

De essentie, wie ben ik van binnen, hoe maak ik de wereld mooier, wordt bijna niet onder de loep genomen, dat is zonde want daarvoor zijn wij niet op aarde.