Selecteer een pagina

VOEDING EN LEEFSTIJL ALS MEDICIJN

Mijn naam is Ingrid Wassenaar, hormoontherapeut, orthomoleculair voedingstherapeut en gezondheidscoach. Daarnaast geniet ik van het leven, woon ik samen en ben ik moeder van 2 prachtige meisjes, Yfke (6 jaar) en Jeske (3 jaar).

Het is mijn missie om andere mensen te laten inzien wat het belang is van goede voeding en een gebalanceerde leefstijl en wat voor geweldig resultaten dit heeft op je lichaam, gezondheid én je hormoonhuishouding.

Iedere vrouw heeft het recht om zich weer fit, energiek en stralend te voelen. Ik wil deze vrouwen op weg helpen naar de beste versie van hunzelf, ze weer laten shinen!

Welke 5 woorden zijn typisch jou?

Enthousiast, gedreven, sociaal, behulpzaam, innovatief, chaotisch en ongeduldig.

Ik werk veel vanuit mijn gevoel en enthousiasme. Ik ga hier heel erg goed op, maar kom mezelf ook dagelijks tegen. Nog voordat ik iets heb uitgewerkt ben ik alweer met iets anders bezig. 1001 ideeen stromen er altijd door mijn hoofd. En ongeduldig als ik ben wil ik daar dan zsm mee aan de slag 😊 Gevolg is; iets wat chaotisch, maar wel altijd trots op wat ik uiteindelijk neerzet 😉 Ik hoop dat in 2021 het woordje ‘rust’ kan toegevoegd worden, hahah.

Waarom doe jij wat je doet? Wat drijft je? Wat is dus je innerlijk vuur?

Een passie ontstaat vaak nadat je zelf eerst struggles hebt ervaren. Dat geldt ook voor mij. Hoe ik mij nu voel is niet vanzelfsprekend. Jarenlang kampte ik met vervelende gezondheidsklachten. Ik kreeg de ene naar de andere gekke kwaal.

Met mijn verpleegkundige en onderwijs achtergrond ging ik op onderzoek uit en er ging een wereld voor me open. Er was meer dan alleen de reguliere gezondheidszorg.

Ik heb het roer volledig omgegooid. Ben anders gaan eten, heb verschillende studies gevolgd en raakte zo enthousiast, maar tegelijkertijd ook zo gefrustreerd, want  hoe kon het zijn dat niet meer mensen dit wisten??

Ik moest mijn kennis delen en ervoor zorgen dat meer mensen zich weer gezond, fit en energiek gaan voelen. Ik heb er mijn missie en werk van gemaakt 😊

Wat betekent jouw vuur voor jou en je business?

Ik ben in januari 2020 gestart met mijn onderneming. Binnen een jaar tijd heb ik een gigantisch klantennetwerk opgebouwd en heb ik dik 200 vrouwen (en mannen) persoonlijk mogen begeleiden. Daarnaast heb ik nog lezingen gegeven, een E-Book ontwikkeld, en ben ik bezig geweest met innoveren. Dit jaar wil ik namelijk het meeste geautomatiseerd hebben, me ook richten op online programma’s. ‘As we speak’ loopt er een challenge waar 1000+ deelnemers aan mee doen.

Mijn passie voor mijn werk is enorm. Ik adem hormonen en alles wat met gezondheid te maken heeft. Ik vind het interessant om samen met iemand te kijken naar zijn/haar gezondheid. De puzzelstukjes weer op z’n plek leggen.

Wat mijn drijfveer is? Als ik na een tijdje weer een stralende, energieke en sexy vrouw tegenover mij zie die weer aan het shinen is! 

Wat clienten over mij zeggen: dat ik puur, eerlijk, gedreven en enthousiast ben en beschik over kennis. Die combi vinden ze fijn. Daarnaast werk ik veel via instagram en hier laat ik ook veel persoonlijke dingen zien. Mensen vinden dit fijn omdat ze zo een goed beeld van me krijgen. Geeft vertrouwen en het gevoel ‘iemand te kennen’.

Hoe houd jij je vuur hoog?

Door constant te blijven ontwikkelen. Zowel qua kennis als door het aanbod wat ik bied. Mensen inspireren, ‘prikkelen’ en daadwerkelijk kunnen helpen is mijn drive!

Waar ben je heel trots op? Juist ook in deze moeilijke tijd?

Dat ik in zo’n korte tijd zoveel heb weten te bereiken. Met de intentie; ik zie het wel en start before you’re ready ben ik mijn bedrijf gestart. Daarnaast hebben we te maken met een lastige tijd. Een tijd die veel flexibileit en veerkracht vraagt. Ik heb mij niet uit het veld laten slaan en heb er juist op in kunnen spelen. Want juist nu is gezondheid belangrijker dan ooit tevoren.

Door de Corona heb ik geleerd dat er online ook veel mogelijk is, en dat ik hier veel meer mensen mee kan bereiken. Middels het online programma, het E-book, de challenge en de bloedtesten online bereik ik een veel grotere groep mensen. En streef ik dus mijn missie nog meer na 😊

Welk advies zou jij willen geven?

1 Advies; volg je hart. Laat je niet uit de weg slaan door beperkende overtuigingen (van jezelf) of meningen van anderen. Iedereen denkt dat hij/zij het niet kan, en vraagt zich af; wie zit er nu op mij te wachten? Ik garandeer je; heeeel veel! Want als jij iets te vertellen (of aan te bieden hebt) waar jij veel waarde aan hecht, dan geldt dat ook sowieso voor een ander. Geloof in jezelf en in je aanbod.

Tot slot: welke quote/uitspraak of motto is jou op het lijf geschreven of past helemaal bij jou?

‘Alles is mogelijk!’