Selecteer een pagina

ONDERNEMEN MET FLOW – VOOR ONDERNEMERS MET EEN WINNAARSMENTALITEIT!

Ik ben Anne-lys (1987), getrouwd met Hilbrand en moeder van Tess (mei 2018) en Jorn (juli 2020). We wonen in een zelfgebouwde woning op het Friese platteland. Met mijn mooie onderneming Ondernemen met Flow train en coach ik onderneemsters naar goud. 

Ik geniet als ik anderen in beweging kan brengen en uit hun comfortzone haal om stappen te zetten naar een hoger niveau. Daarnaast ga ik graag het podium op om aanwezigen te inspireren en motiveren om te gaan voor hun goud. Daar krijg ik zoveel energie van. Vaak weten we wel dat er zoveel meer in ons zit dan dat we denken, alleen moet je wel in beweging komen om in de volgende verdieping van de lift te komen. Maar waarom doe je dat niet? Daar zit vaak zoveel achter.

Welke 5 woorden zijn typisch jou?

Je kunt mij omschrijven als een doorzetter, een positief persoon. Ik ben enthousiast, zoek verbinding, sociaal en open minded en zorg voor plezier.

Ik weet wat ik wil en daar ga ik voor. Volgens de geleerden zou ik nooit leren fietsen op een tweewieler en goed leren lopen. Maar ik trainde net zolang tot dit wel lukte. Ik train dagelijks om het beste uit mijn lichaam te halen. Ik zoek altijd naar mogelijkheden en uit tegenslagen haal ik iets positiefs.

Ik ben heel graag met anderen in contact. Ook met ondernemers om te sparren en ideeën uit te wisselen.  Daar haal ik o.a. mijn plezier uit. Plezier is de basis om iets goed uit te kunnen voeren.

Waarom doe jij wat je doet, wat drijft jou? Wat is dus jouw innerlijk vuur?

Bij de vorige vraag gaf ik al aan dat ik volgens de geleerden niet zou leren fietsen op een tweewieler en goed leren lopen. Dit heeft te maken met mijn motorische handicap Cerebellaire Ataxie die bij mij op tweejarige leeftijd is vastgesteld. Maar ik leerde het wel, met heel veel doorzettingsvermogen en training.

Als kind werd ik veel gepest, ik was anders dan anderen en had altijd het gevoel me te moeten bewijzen en te moeten opboksen tegen instanties. Een docent zei letterlijk tegen mij dat ik geen goede stageplaats zou kunnen vinden i.v.m. mijn handicap. Ik had geen focus en wist niet wat ik wilde.

Ik behaalde twee HBO studies omdat ik volgens mijn omgeving een zo hoog mogelijk papiertje moest halen omdat werk krijgen voor mij lastig zou zijn. Het was topsport. Ik luisterde naar iedereen, behalve naar mijn gevoel. Ik was overtraind en was constant aan het vluchtten om de werkelijkheid niet te hoeven zien.

Ik besloot na mijn studies naar Australië en Nieuw-Zeeland te gaan voor een rondreis van vijf maanden. Hier begon mijn ontdekkingsreis naar mezelf. Bij terugkomst begon ik met ondernemen omdat dat op mijn pad kwam. Ik maakte websites en hielp ondernemers met hun zichtbaarheid op social media.

Toen ik in 2018 moeder werd gebeurde er zoveel. Ik ging staan voor wie ik was en werd Anne-lys in plaats van het meisje met de handicap. Met behulp van coaching kwam ik in de flow terecht door mezelf te kunnen omarmen. Vandaar ook mijn bedrijfsnaam. Ik ontdekte dat mijn handicap en de reis die ik tot nu toe heb gemaakt mijn kracht is.

Ik weet dat iedereen goud in zich heeft, alleen is dit lang niet altijd zichtbaar. Dit goud is de oplossing voor het probleem van een ander. Het is zo mooi om anderen te helpen naar goud door hun eigen goud te achterhalen.

Wat betekent jouw vuur voor jou en je business?

Heel veel. Mijn vuur betekent dat ik dit kan doen. Ik doe het vanuit passie, omdat het mij blij maakt. En ik weet dat het anderen ook heel blij gaat maken.

Het is zo fijn om anderen te zien stralen nadat ze met mij hebben samengewerkt. Dat ik ze handvaten kan geven om stappen voorwaarts te zetten. Ik ben een beweger en daag mijn coachees dan ook uit om tijdens gesprekken in beweging te komen. Beweging geeft antwoorden, focus, zelfvertrouwen en groei. Dat is ook een heel verschil met andere coaches, bij mij blijven we niet achter de computer zitten maar gaan we de natuur in. De natuur is een leider, die laat zich niet tegenhouden door wat we zeggen. Daar liggen zulke mooie voorbeelden.

Ik krijg ook zulke mooie reacties terug van ondernemers waarmee ik heb samengewerkt. Ze vinden me energiek, resultaatgericht en ik breng focus terug waardoor doelen worden bereikt.

Hoe houd jij je vuur hoog?

Mijn vuur hou ik hoog door dagelijks bewust met mezelf bezig te zijn. Door mezelf sterker en krachtiger te maken en stil te staan bij wat me dankbaar maakt. Ik wil me blijven ontwikkelen en ook de flow ervaren die ik aan anderen wil geven. Flow is nodig om goud te behalen.

Waar ben je heel trots op? Juist ook in deze moeilijke tijd?

Ik laat me altijd inspireren door topsporters. De wil, hun doorzettingsvermogen, hun lef en hoe ze omgaan met tegenslagen om hun doel te bereiken inspireert me enorm. Daarom spreek ik ze ook heel graag, o.a. voor mijn podcastshow.

Hiervoor heb ik al prachtige gesprekken mogen hebben met o.a. Tim Coronel, handbiker Tim de Vries, paralympische dressuuramazone Rixt van der Horst en gouden medaillewinnaar Noeki Klein. Allemaal rolmodellen en ik ben trots dat ze hun verhaal over ondernemen en topsport met mij willen delen. Daar valt zoveel uit te ontdekken.

Welk advies zou jij willen geven?

Toen ik begon met ondernemen was ik vooral met strategie bezig. Inmiddels weet ik dat dit een dure denkfout is geweest. Juist door te starten met je eigen energie zul je zien dat het ondernemen makkelijker gaat. Dit heeft zoveel impact op de flow die je ervaart in je onderneming en je leven. Jij kunt pas een ander goed helpen als je ook optimaal voor jezelf zorgt. Een bedrijf opbouwen met de verkeerde benzine, weinig slaap en geen ontspanning gaat niet. Ja, tot op zekere hoogte maar op een gegeven moment is het plafond bereikt.

Ik raad elke ondernemer aan om hierin te investeren. Hoe ik dit zelf doe? Ik zorg dagelijks voor een powernapje, ben in beweging door te wandelen, fietsen, paardrijden en in de zomer te zwemmen. Daarbij heb ik als supplementen groente en fruit in een ander jasje. De natuur weet wel wat goed voor me is, dat neem ik dan ook graag. Hiermee bescherm ik me gelijk voor allerlei ziektes en virussen. Want als ondernemer ben ik wel mijn eigen verdienmodel. Ik ben een franchise gestart binnen mijn eigen onderneming. Ik wil mijn ervaringen doorgeven en zo heb ik gelijk een tweede verdienmodel. Ik werk niet alleen aan mijn mentale gezondheid maar ook aan mijn financiële gezondheid.

En daarnaast: niets is onmogelijk. Als jij iets heel graag wil gaat het lukken, zolang je maar stappen blijft zetten.

En tot slot: welke quote/uitspraak of motto is jou op het lijf geschreven of past helemaal bij jou?

Wat helemaal bij mij past is:

‘als het niet linksom lukt, lukt het wel rechtsom’

en

‘waar een wil is, is een weg’

Je hebt vast wel ontdekt waarom. En anders vertel ik je dit graag!