Selecteer een pagina

Stap 3

 

Wat ga je doen in stap 3

Wauw! de 3e stap van het programma alweer, wat gaat het snel! Heb je al meer zicht op waar je van houdt? Ben je nog dagelijks je lijstje aan het aanvullen met waar je intens blij van wordt? Wel doen hoor! Je brein heeft het nodig om voluit te gaan voor dat wat je leuk vindt en waar je blij van wordt. Dan moet je dat ook lange tijd achter elkaar blijven opschrijven. 

Maar nu wordt het tijd om in actie te komen. Nu gaan we dat wat je leuk vindt en waar je van houdt omzetten naar echte stappen. Want weten waar je van houdt, is nog niet leven waar je van houdt. En om dat ook écht te gaan leven, heb je moed nodig. Moed om stappen te zetten. Want hé, het is best spannend als je iets gaat veranderen wat nogal impact heeft. En eerlijk is eerlijk, vaak zijn we bang om die impactvolle stappen te maken. We blijven liever in ons veilige wereldje rondhangen, in dat waar we wellicht heel ongelukkig van worden of wat ons bakken energie kost. Maar we blijven daar omdat we niet de moed en het doorzettingsvermogen hebben om voor onze dromen te gaan. Ons brein en lichaam houden niet van verandering en angst. Maar weet dat juist als je je angsten aankijkt, weet waar je bang voor bent en er met een afstandje naar kijkt, de angst eigenlijk niet eens altijd heel groot hoeft te zijn? Het zijn onze gedachten over die angst die maken dat we het niet doen. Voorbij de angst is de verandering, het genieten, de opluchting, de ruimte en de rust. Voorbij de angst en het durven ligt een nieuwe weg voor je open. 

Maar om daar te komen heb je naast je angsten aankijken en het toch doen nog iets nodig; opruimen. Je zult letterlijk ruimte moeten maken om het nieuwe een plekje te geven. En dat opruimen is er in vele vormen; kasten opruimen, je huis, je schuur, je tuin, je kilo’s, je haar, je kleding, je vrienden, je werk, je collega’s, relaties, etc. Je begrijpt wel dat er voor die laatsten behoorlijk wat moed en doorzettingsvermogen nodig is. Maar soms is het nodig om dat wat je niet meer dient los te laten omdat het je gewoon teveel energie kost. In deze stap komt dat allemaal aan bod. 

Het is één van mijn favoriete stappen in het programma. Ik merk vaak aan mezelf dat als ik onrustig ben en vol nieuwe plannen en ideeën zit, ik ga opruimen. Ik moet dan eerst letterlijk ruimte maken om dat nieuwe een plekje te geven. En soms moet ik daar flink voor weggooien, opruimen en loslaten… Niet altijd gemakkelijk, maar wel heel hard nodig. 

Stap 1 en Stap 2 vormen dé basis voor jouw persoonlijke reis. Nu gaan we daadwerkelijk stappen zetten om bij jouw mooiste leven te komen. Om dat waar jij écht van houdt te gaan leven. De sleutel tot succes ligt in doen waar je blij van wordt, manifesteren van dat wat je wilt (= de wet van aantrekking), vertrouwen hebben, loslaten wat je niet meer dient, je angsten aankijken en de moed hebben er vol voor te gaan.

That’s where the magic happens!

Tot slot: weet dat tijd van jou is. Laat de tijd niet als los zand door je vingers glippen, maar ga er bewust mee om. Plan je tijd bewust en weest je ook bewust van wat je wilt met je tijd. Jij hebt dit programma gekocht en ik wil dan ook dat je er de tijd voor neemt. Dat je er alles uit haalt wat erin zit. Er zitten zoveel waardevolle opdrachten in die alleen zijn waarde hebben als jij er bewust mee omgaat en er écht iets mee doet. Dus ga ervoor!

Enjoy!

Sijtske Deinum

De Greiden 9

8754 KG Makkum

Tel. 06 18 68 98 86

contact@sijtskedeinum.nl

Privacybeleid

Cookieverklaring