Selecteer een pagina

Dé plek die voelt als thuiskomen. Waar je mag opladen, bijtanken en achterover leunen. De plek van staren in de vlammen en mooie, diepgaande gesprekken. De plek waar magie, verwondering en creativiteit tot leven komen. Waar alles gevoeld en gekoesterd mag worden.  

Deze plek, deze sfeer en dit gevoel zijn tot stand gekomen door mijn eigen reis van hoofd naar hart. Van mijn eigen dromen en verlangens naar realiteit. Waar niet meer mijn hoofd de bestuurder is, maar waar mijn hart het voor het zeggen heeft. Van buiten naar binnen. Van hoe ik dacht dat het hoorde naar hoe ik het zo graag wilde. Van om me heen naar anderen kijken en doen wat zij doen naar mijn eigen vuur voelen en verspreiden.

Verliefd!

Mensen, verhalen, gesprekken, inspiratie, bevlogenheid, (bedrijfs)bezieling; INTENS verliefd ben ik daar op! Want in iedere ondernemer, startend of al jaren onderweg, zit een inspirerende droom, verlangen of verhaal. En juist daarin liggen de prachtige ‘roots’ verborgen van je eigen innerlijke vuur. Als je die lijntjes, patronen, plukjes en haakjes weet te vinden én te zien, vang je de kern, de inhoud van waar het voor jou om mag gaan in je leven en je bedrijf.

En als je die hebt, dát voelt, ontstaat er zoveel energie om dat op- en uit te bouwen. Pure bouw- en creatiekracht. Authentiek, eigen en helemaal van jou! En dát gun ik iedere ondernemer. Want het voelen van je innerlijk vuur is de basis én brandstof voor je business. Het is nodig als fundament, om stevig op te bouwen, maar ook om mee vooruit te komen. Zonder brandstof immers geen reis?

En natuurlijk heeft jouw vuur soms last van de wind van buitenaf, maar jouw vuur kun je altijd weer laten oplaaien en oppoken. En dát is wat ik nou het liefste doe! Jouw vuur aanwakkeren, jouw (business)hart in vuur en vlam zetten, zodat je daarna weer zo lekker door kan!

Anders…

Meet Sijtske, 12 jaar oud: een stoere, energieke, enthousiaste, Friese boerendochter. Het liefst was ik buiten en reed ik de hele dag op mijn pony. Dromend en fantaserend over later.

Hard werken en niet piepen is me met de paplepel ingegoten. Ik weet niet beter of mijn vader was eigenlijk altijd aan het werk op de boerderij. En om wat te bereiken moest je er wat voor doen. Hup, niet zeuren maar aanpakken. En dat was ok, ik wist niet beter. Al onttrok ik me daar toen al wel vaak aan. Ik was het liefst in mijn eigen bubbel, bij mijn pony, op mijn kamer of ik zat uren in het gras met onze hond. Ik voelde dat ik anders was en dat het voor mij anders werkte. Maar het duurde heel lang voor ik dat ook echt zag en kon veranderen. 

Want die ‘manier’ van leven en kijk op het leven, veranderde volledig toen in 2014, tijdens de  zwangerschap, onze ongeboren tweeling overleed. Mijn wereld stortte in. Het was onwerkelijk. Intens verdrietig was ik. Verslagen. Twee kindjes verliezen die in je buik groeien… Twee kindjes waar je ál zoveel liefde voor voelt…

Dit grote verlies veranderde alles. Waar ik eerst vol overgave mijn werk deed als leerkracht en mijn praktijk voor kinderen met leerproblemen had, waren er nu alleen maar vragen. Is dit het nou? Is het leven zo bedoeld? Waarom overkomt ons dit? Ik zocht naar antwoorden. In het bijzonder op de vraag: “wie ben ik? En wat heb ik hier te doen? Maar ook: wat is het wat ik écht wil?” In mijn hart was het koud en kil geworden, het miste warmte. En dus ging ik op zoek. Want waar ging mijn hart van in de fik?

Op dat moment zag ik een advertentie van mijn eerste coach voorbij komen. Toeval? Nee, ik geloof van niet. Bij haar ontdekte ik (weer) waar ik écht heel blij van word, waar ik tot in mijn tenen van houd. En ik leerde hoe ik dat toe kon passen in mijn leven én bedrijf.

Doe waar je blij van wordt!

Ik startte met een nieuw bedrijf en merkte hoe blij ik werd van sparren en praten met like minded people. Andere gedreven ondernemers met een (hart)missie dus. En ik voelde aan alles dat ik heel graag met hen wilde gaan werken. Om ze te laten zien dat er voor hun ook een route is die gemakkelijk en kloppend voelt. Helemaal op hun manier. Leuk en vol energie, vertrouwend op je eigen vuur. Want zo hoort het te zijn, daar ben ik van overtuigd. Je hoeft niet te leuren, te trekken, door te douwen en altijd maar op wilskracht en met hard werken je business te runnen, zoals ik mijn vader zag doen en ook anderen om me heen nog steeds zie doen.

Het mág leuk zijn. Het mág makkelijk voelen. Je mág het doen zoals jij het wilt en je mág daarmee vet veel geld verdienen. Je moet het jezelf alleen wel toestaan en het waard vinden dat te doen.

Juist als je leeft en werkt vanuit je eigen vuur, op jouw manier, is het niet zwaar en voelt het niet als hard werken. Jouw manier is duurzaam, VET fijn, precies goed en zó uniek!

Voel je vuur!

En écht, innerlijk vuur zit in ieder mens, ook in jou. Het is er gewoon. Soms verstopt onder vele ervaringen, gebeurtenissen en overtuigingen. Soms niet zichtbaar. Door te kijken naar wie je was als kind, je zintuigen wakker te kussen én je verhaal te vertellen, kom je bij je ware kern, je innerlijk vuur. Door dat aan te wakkeren, af te stoffen en op te poetsen, wordt het vuur zichtbaar en voelbaar. Voor jou én voor je klant!

En als mijn klanten dan hun eigen vuur weer voelen, ik hun ogen zie oplichten en stralen en ze de meest vette ideeën en plannen hebben, daar gaat mijn hart van in de fik. Dat is waar ik het voor doe!

 Op mijn Hyves profiel stond altijd: ‘You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one’. En dat klopt. Ik ben een dromer, altijd al geweest. Ik droom van een woonboerderij met rieten dak en een enorme leef keuken. Van paarden, honden en dieren om me heen. Van buiten zijn en de ruimte en vrijheid voelen. Van met je blote voeten in het gras en de zon op je gezicht.

’s Ochtends moet ik rustig opstarten. Het liefst met thee en mijn notitieboek. Heerlijk mijmeren en schrijven. Daarna gaat mijn ‘praatknop’ aan. Ik praat graag en veel. Over het leven, over jou, over je bedrijf en over dat wat er écht toe doet. Voeg daarbij dat ik een vat vol ideeën ben en veel energie heb. Dan begrijp je dat het in mijn hoofd nooit stil is en dat ik er zomaar weer iets tofs uit rol als ik voel dat het klopt. En dat doe ik ook bij jou, want ik maak optimaal gebruik van mijn skills, enthousiasme, openheid en warmte!

What set’s my heart on fire?

 

  • Mijn lieve man en onze twee kinderen Amarins en Thyme Jan. We houden van lachen, grapjes maken, dansen in de kamer en met z’n viertjes ’s morgens in het grote bed liggen kletsen.
  • Ik laat me graag verwarmen door de zon, een kleedje op de bank, de houtkachel die brandt of een lange, hete douche.
  • Fryslân. Ik hou van onze taal, onze cultuur en onze prachtige provincie. Hier voel ik me thuis.
  • De keukentafel. Ik werk er het liefst en voer er graag mooie, diepgaande gesprekken. Het is by far, naast mijn bed, de fijnste plek in huis.
  • Soort zoekt soort. Er is niets zo fijn als sparren met like minded people onder het genot van een heerlijk kopje thee of een fijne lunch.
  • De innerlijke reis die ik als mens maak. Ik ben dol op persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke groei. En daarnaast ben ik spiritueel, maar ook gewoon een hele nuchtere Friezin.
  • Van tapas eten. Heerlijk al die kleine, lekkere hapjes en waarbij je steeds weer iets nieuws kan kiezen. Ik hou van nieuwe dingen 😉
  • Van persoonlijke (business)verhalen. Ik heb een fascinatie voor het verhaal van de ander. Wie ben je, wat drijft je, waarom doe je wat je doet? Juist die bezieling in life en business is wat me trekt en wat ik graag onderzoek.