Selecteer een pagina

DOORNOORTJE – ONDERNEMER & LIFESTYLE DESIGNER

Ik ben Noortje en ik woon met mijn vriend Michiel en zoontje Jip sinds januari 2020 op Bali. 

Ik heb jarenlang in de zorg gewerkt, eerst als verpleegkundige en later als operatieassistent. In 2016 kreeg ik een gigantische burn-out en was het vuur helemaal uit me verdwenen, ik was uitgeblust.

In 2018 besloot ik voor mezelf te beginnen. Ik startte als Virtual Assistant. Ik ondersteun diverse ondernemers met diverse taken. Van marketing en social media tot aan het bouwen van een online academy voor online trainingen en alles daar tussen in. Mijn vuur werd weer aangewakkerd toen ik me besefte dat ik locatie onafhankelijk wilde zijn wat betreft werk.

Toen ik wist wat me te doen stond was hard werken helemaal niet meer een probleem.

In 2020 startte ik mijn 2e online business. DoorNoortje Lifestyle Design. Binnen dit bedrijf begeleid ik als lifecoach mensen met het vinden van hun dromen en het waarmaken van deze dromen.

Welke 5 woorden zijn typisch jou? 

Enthousiast: Ik kan behoorlijk stuiteren van enthousiasme. Niet alleen voor mijn eigen dingen maar ook voor klanten! Mijn radertjes in mijn hoofd gaan dan draaien en er ontstaan 1000 ideeën.
Dat enthousiasme was ik even kwijt een paar jaar. Ik ben blij dat het er weer is.

Positief: Ik ben bijna altijd positief. Problemen probeer ik meteen te draaien naar: “Wat kan er wel?” of “Hoe lossen we dit op?” Ook qua tijd ben ik positief ingesteld. Alles kan in mijn hoofd in een half uurtje soms tot ergernis van Michiel. Dan heb ik weer te veel in een ochtend gepland of kom ik te laat omdat het toch iets langer duurde.

Authentiek: Lange tijd paste ik me aan aan degene die voor me stond. Ik was een soort kameleon en wist ook niet goed meer wie ik was en wat ik belangrijk vond. Dat kostte enorm veel energie. Nu ben ik Noortje en ben ik ook heel erg blij met wie ik ben en met mijn eigenschappen. Ik ben echt en authentiek. Heel soms wil ik me nog aanpassen aan een ander, maar dat heb ik snel door en dan kan ik me ook weer snel corrigeren.

Verbinding: Ik hou van verbinden. Ik hou van elkaar te laten groeien en samen een leven te creëren waarin iedereen happy is. Als Virtual Assistant spreek ik veel ondernemers. Zodra ik iets van een koppeling zie dan match ik ze ; )
Ik stuur mensen altijd door naar iemand waarvan ik denk dat ze er iets aan hebben. Dat is een win win toch!

Geluk en plezier: Er was een punt dat ik de zin van het leven kwijt was en dat ik ook het leven niet meer zo leuk vond. Nu is het voor mij heel helder. De zin van het leven is voor mij gelukkig zijn! Dat is de rode draad in alles wat ik doe.
Ik hou van mijn werk en ik hou van mijn klanten, maar ik hou nog meer van mijn gezin en op mijn blote voeten buiten zijn en leuke dingen doen. Daar gaat het in mijn leven om. Mijn bedrijven zijn een middel om mijn droomleven met mijn gezin te leiden. “Toevallig” heb ik nu ook nog het allerleukste werk van de wereld!

Waarom doe jij wat je doet, wat drijft jou? Wat is dus jouw innerlijk vuur?

Ik wil gelukkig zijn! Ik wil geluk, plezier en vrijheid voelen. Natuurlijk is dat niet 100% van de tijd het geval, maar ik ben momenteel echt elke dag gelukkig en ik voel elke dag het vuurtje branden!

Ik denk omdat ik dat gevoel zo kwijt was in 2016 dat dit is wat me nu drijft. Ik ben hier niet op aarde om mijn zoontje 5 dagen in de week weg te brengen, 40 uur te werken, mijn vriend nauwelijks te zien en week in week uit hetzelfde te doen. Ik wil leven en genieten. Ik wil terugkijken op een leven waar ik trots op ben en waarvan ik denk: “Dat hebben we toch maar mooi gedaan!” En eigenlijk heb ik dat doel zelfs al bereikt. Nu gaan we lekker zo door en genieten van het mooie leven.

Wat betekent jouw vuur voor jou en je business?

Energie. Ik krijg energie van mijn werk. Ik krijg energie van mijn klanten. Ik krijg energie van de opdrachten.
Deze energie geef ik door aan iedereen die met mij in aanraking komt.
Vuur is ook creativiteit. Wanneer het vuurtje eenmaal aan is dan ben ik bijna niet meer te stoppen.
De ideeën komen als vanzelf!

Hoe houd jij je vuur hoog?

Ik ben heel strikt in mijn ochtendritueel. Een klein energiek jongetje in huis vraagt soms veel van je. Het is zo ontzettend belangrijk om jezelf niet te vergeten! Michiel en ik zijn heel bewust bezig ook met rust en eigen tijd op een dag. We staan om 6 uur op en hebben dan elk 2 uur me time. Jip halen we om 8 uur uit bed en dan gaat de aandacht grotendeels naar hem. Dat hoort er ook bij. Die 2 uur ’s ochtends zijn zalig. Hangmat, zonsopkomst, meditatie, podcast of naar het strand voor een wandeling.

Waar ben je heel trots op? Juist ook in deze moeilijk tijd?

Dat ik deze transformatie aan heb gedurfd. Zeggen dat je het anders wil is een grote stap, maar om het dan ook daadwerkelijk te doen, dat is niet makkelijk. Dat is ook de reden waarom ik zo graag mensen hierin begeleid! Ik weet wat het je oplevert. Maar ik weet ook hoe spannend en onzeker het voelt. Nu woon ik al bijna 1,5 jaar op Bali en kunnen we rondkomen van mijn bedrijven en leven we echt ons droomleven. Hoe tof is dat?! Daar ben ik echt trots op!

Welk advies zou jij willen geven?

Kies. Zet een stap. Go for it!
Stilstaan of in het veilige blijven hangen gaat je uitputten, gaat je niet verder brengen.
Het maakt trouwens niet eens uit welke keuze je maakt, als je maar een keuze maakt. Die eerste keuze, dat is de belangrijkste! Niet om wat, maar dát je hem zet! Oh en… je kunt altijd terug of weer een andere keuze maken. Niets is voor eeuwig. We leggen onszelf vaak te veel druk op.

Welke quote/uitspraak of motto is jou op het lijf geschreven of past helemaal bij jou?

Ik hou van quotes!
Momenteel past deze erg bij mij en bij mijn bedrijf:

Be bold enough to dream & brave enough to try.