Selecteer een pagina

WAT JE AAN DE BUITENKANT ZIET, IS HET VERHAAL WAT DIEP VAN BINNEN LEEFT

Ik ben Marianne Vis en met mijn bedrijf richt ik me op de beginfase, het prille begin, van het leven. Mijn hulp en begeleiding is er voor tijdens de zwangerschap, bij de geboorte en de fase na de geboorte tot 2 jaar. 

Tijdens de zwangerschap werken we aan rust, aan contact met het kindje maken en aan vertrouwen in het lichaam hebben om vol zelfvertrouwen de bevalling in te gaan. Ook ondersteun en begeleid ik de vrouw die bevalt aan de hand van haar geboortewens. Daarnaast ben ik er ook na de geboorte. Voor de ouders, de moeder, maar ook voor het kindje tot max. 2 jaar. Alles is dan gericht op hechting, groei en ontwikkeling. 

Als uitgangspunt werk ik vanuit het geboorteverhaal omdat dat de sleutel is tot veel antwoorden. Ook maak ik o.a. gebruik van babymassage, reflexintegratie en bewegingspatronen, mindfulness en ehbb (gericht op het helen van geboortetrauma’s).

Welke 5 woorden zijn typisch jou? 

– liefdevol -> ik kijk liefdevol naar de mens. Iedereen mag er zijn en je bent zoals je bent. Iedere baby is ook liefde. Dat is zo puur, zo onbevangen, gewoon zoals het is. En dat pure is liefde voor mij.

-betrouwbaar -> wat ik zeg, doe ik ook. Lukt iets niet, dan geef ik dat eerlijk aan. Eerlijk zijn vind ik heel belangrijk en heb ik mijn kinderen altijd bijgebracht. Als ik voel dat de betrouwbaarheid wederzijds is, sluit ik je in mijn hart.  

-samen -> ik hou van samen, van met ‘veel’, van de aller liefsten om me heen. Van mooie, diepgaande, echte gesprekken met mensen die ik vertrouw en waar ik van hou. Je bent altijd welkom en dat geldt zeker voor ieder kleintje wat geboren wordt.

-positief – ik kijk altijd naar de mogelijkheden. Wat kan wel, wat kun je eruit halen. En ook uit het negatieve probeer ik lessen te trekken.

-muziek -> ik kan niet zonder muziek! Ik sta ermee op met en ga ermee naar bed. De tv mogen ze weghalen, maar de radio echt niet! Muziek is emotie. Dat gevoel, de beleving, een herinnering, alles! Ik kan er helemaal in opgaan. Muziek hoort gewoon bij mij! 

Waarom doe jij wat je doet? Wat drijft jou? Wat is dus jouw innerlijk vuur?

Ik doe dit werk omdat ik iedere baby op aarde een warm welkom wens (heet) en de beste start gun! Zwangere vrouwen en baby’s hebben me altijd gefascineerd. Als kind was ik een echte poppenmoeder. Ze waren gewoon mijn ‘baby’s’. Ik vertrouwde mijn vriendinnetjes ze amper toe om ermee te spelen.

Maar het is echt duidelijk geworden na de geboorte van onze oudste zoon. Na een intense bevalling van onze oudste zoon (inmiddels 28) hoorden we vrijwel direct na de geboorte dat hij nooit zou leren lopen, praten en fietsen. Om over lezen en schrijven nog maar te zwijgen. Hulp was er niet, kreeg ik te horen. Toen zei iets in mij: ik ga het zelf doen. En zo begon ik vanuit mijn intuïtie te handelen en dat werkte. Pas veel later ben ik cursussen en opleidingen gaan doen en daar werd bevestigd dat ik het juiste had gedaan. Dit bracht mij steeds dichter bij mijn passie: de allerjongsten onder ons een goede start geven en mijn grote leermeester was mijn kleine jongen. 

Wat betekent dat innerlijk vuur voor jou en je business? 

Mijn vuur is de basis van wie ik ben en wat ik doe. Dit vuur zit in mijn hart. Dit ben ik. Voor mij is er niets kloppender dan dit. Maar mijn vuur is ook mijn motor die me telkens in beweging houdt. Elke dag voel ik weer wat ik wil doen, maar ook wat ik heb te doen. Ik kan niet anders omdat het zó klopt en zo moeiteloos voelt en gaat. Dit is mijn roeping en mijn missie. Hiervoor ben ik hier op aarde en elke bevalling, of elk kindje en elke ouder waar ik mee werk, bevestigen dat innerlijke gevoel elke keer. Het klopt gewoon!

Hoe houd jij je vuur hoog?

 Ik houd mijn vuur hoog door te mediteren, te schrijven, te creëren, te sparren met collega onderneemsters, boeken en tijdschriften te lezen, over mijn passie te praten maar vooral door te doen. Mijn vuur laait zo hoog op als ik bij een bevalling kan zijn of als ik samen met ouders en het kindje werk of als ik een zwangere mag helpen naar meer vertrouwen richting de bevalling. Daar gaat echt mijn hart van open en daarmee houd ik mijn vuur zo hoog. Juist door te doen.

Waar ben je het meest trots op in je bedrijf? Juist in deze tijd?

Dat ik ondanks alles, toch elke keer weet om te denken. Ik bied nu veel diensten online aan en gelukkig mag ik als doula nog wel bij bevallingen aanwezig zijn. Trots ben ik op dat ik van mijn pijn en wat ons is overkomen mijn missie heb gemaakt. Dat ik zoveel kracht heb gevoeld om er voor te gaan. En daar is mijn prachtige bedrijf uit voortgekomen.

Welk advies zou je willen geven?

 Probeer altijd om te denken en te kijken naar wat er wel kan en mogelijk is. Soms heb je dat antwoord of de oplossing niet meteen, maar het komt uiteindelijk wel. Laat het eerst even los, want het komt naar je toe. En soms is dat op een manier die je niet had kunnen bedenken 😉 

Welke quote, uitspraak of motto is jou op het lijf geschreven of pas helemaal bij jou?

Het glas is bij mij half vol, nooit half leeg. Als het leven mij citroenen geeft maak ik er limonade van. Ik bekijk het altijd positief en kijk naar de mogelijkheden. 

www.babycoachmarianne.nl