Selecteer een pagina

JORIAN LUB – (FOOD)STYLIST & FOTOGRAAF

Ik ben Jorian Lub, 30 jaar, mama van de liefste Faas (geboren in september 2020), bonusmama van een gezellig ventje van 9 en verliefd op de leukste man van de wereld. Samen wonen we in de buurt van Rotterdam in een prachtige nieuwbouw huis. Mensen omschrijven mij als een ‘blij ei’ en dat klopt wel, ik probeer overal vrolijkheid in te brengen.

Van een kop goede koffie, een gezellige hotspot met een mooi interieur en goed eten, fotograferen, bloemen, leuke hoekjes maken in huis, cadeautjes inpakken (mijn grootste hobby!), de tafel uitgebreid dekken voor een etentje met gasten, oneindig veel plaatjes pinnen op Pinterest & confetti feestjes word ik instant gelukkig.

Op dit moment ben ik, naast mijn vaste baan als stylist/fotograaf, ook te boeken als freelance (food)stylist & fotograaf.Dit doe ik al een aantal jaren en vind het super leuk om te doen! Ik maak foto’s van mensen, food & interieur, pak gezellige cadeautjes in, en probeer mensen te inspireren op mijn instagram (@joriannn).

Welke 5 woorden zijn typisch jou?

Ik denk dat je mij kunt omschrijven als een vrolijk, creatief, sociaal, gevoelig/dromerig en een tikkeltje stresskip. Ik vind het heerlijk om met mensen bezig te zijn (oh wat wordt ik daar toch vrolijk van), contacten op te bouwen, en creatief werk te leveren.  Af en toe kan ik best gestresst zijn. Mensen die dicht bij mij zijn kunnen dat beamen. Even ventileren en kletsen met mijn moeder of vriend helpt dan enorm. Ik ben verder een positief mens en probeer altijd een feestje te maken van de dag. Af en toe een beetje dromen zorgt soms voor creatieve ideeën.

Waarom doe jij wat je doet, wat drijft jou? Wat is dus jouw innerlijk vuur? 

Ik doe dit omdat het mij gelukkig maakt. Samen mooie beelden maken is een creatieve uitdaging, maar tot nu toe blijft het enorm leuk werk. Ik moet met mijn handen bezig zijn en niet 24/7 achter een laptop zitten. Vooral het contact met mensen maakt mij gelukkig. Ik sluit niet uit dat ik voor altijd fotograaf/stylist blijf. Het blijft kriebelen om weer terug te gaan in de zorg. Ach, ik ben (nog maar) 30 dus je weet het nooit. 
Om uiteindelijk een glimlach van je klant terug te krijgen is het mooiste wat er is. 

Wat betekent jouw vuur voor jou en je business?

Eigenlijk alles. Zonder vuur kan ik dit niet doen. Ik heb geen opleiding gedaan tot stylist of fotograaf. Ik ben het gaan doen puur uit passie. Het was best hard werken in het begin. Maar omdat het mij gelukkig maakt, een vrolijk blij ei, is het mij gelukt om mijn eigen bedrijf op te zetten. Ik ben er van overtuigd dat als je iets wilt waar je ontzettend gelukkig van wordt, het vuur ‘aan staat’, het je gewoon gaat lukken!

hoe houd jij je vuur hoog?

Door mijn week goed in te delen. Door te luisteren naar wat goed voelt en door ook af en toe je werk te laten en te genieten van familie en vrienden. Ik zou niet 7 dagen willen werken. Dat heb ik ooit gedaan, maar daar werd ik een ongelukkig persoon van. Eindelijk heb ik de balans gevonden tussen werk en privé.

Waar ben je heel trots op? Juist ook in deze moeilijke tijd?

Nu mijn verlof er op zit ben ik ontzettend trots dat mensen mij weer boeken voor foto’s. Ik ben t/m april 2021 helemaal vol geboekt. Dat is toch gaaf! Juist ook omdat het een moeilijke tijd is zo met corona. Ik wordt intens gelukkig als ik een mailtje of berichtje krijg van oude klanten die mij nog eens willen boeken. Een groter compliment kan ik niet krijgen!

Welk advies zou jij willen geven?

Doe waar jij blij van wordt, volg je hart en maak van elke dag een feestje. Uiteindelijk weet je diep van binnen wat je graag zou willen doen. GA ER VOOR 🙂
Nog een extra tip; Wat voor mij werkt is om in een schriftje op te schrijven wat je drie leukste momenten van de dag waren. Ook heb ik een inspiratie boekje waar ik alles in opschrijf of inplak. Heel leuk om dit een aantal jaar terug te zien. De grap is dat mijn dromen en wensen van 10 jaar geleden zijn uitgekomen. 

Welke quote/uitspraak of motto is jou op het lijf geschreven of past helemaal bij jou?

Ik kwam laatst deze uitspraak tegen:

Hang de slingers op en vraag, wat ga ik vieren vandaag?

Ook al heb je een rot dag op werk, zie je ergens als een blok tegen op.. er is altijd wel een lichtpuntje op een dag en vier het!