Selecteer een pagina

THE TASTE OF LOVE – ONBEZORGD GENIETEN

Hi, ik ben Grietje! Ik woon samen met mijn allerliefste mannen, Roel en ons zoontje Niek van 2, in Paasloo. Ik ben een echte food lover en op en top liefhebber van alles wat met eten en drinken te maken heeft. Met mijn cateringbedrijf The Taste Of Love verzorg ik het lekkerste begin van je dag. Van homemade granola tot luxe ontbijtservice. En van goedgevulde Tas Of Love tot gave kookworkshops waarbij je in no time een uitgebreide brunch maakt.

Afgelopen jaar heb ik al honderden mensen blij gemaakt met een compleet verzorgd ontbijt en heb ik kilo’s granola gebakken. Alles is helemaal verzorgd tot in de puntjes. Dit scheelt jou tijd en bespaart je veel gedoe. Zo geniet jij ook van je ontbijtmoment. Of verras je iemand met de perfecte start van de dag.

In mijn keuken maak ik zoveel mogelijk zelf, met ingrediënten uit de regio én uit het seizoen. Daar voeg ik een flinke dosis love aan toe, en dat proef je. Met de mooiste materialen zorg ik voor het complete plaatje. Je gaat gelijk gezellig samen aan tafel of heerlijk relaxed ontbijten op bed.

Welke 5 woorden zijn typisch jou?

Enthousiast – Als ik over The Taste of Love begin, houd ik nooit meer op.

Creatief – Altijd 1001 ideeën en dan nog een paar extra.

Perfectionist – Ze noemen mij ook wel Grietje Precies…

Ondernemend – ik ben altijd druk bezig, ook als ik niet druk ben.

Eigenwijs – een klein beetje maar 😉

Waarom doe jij wat je doet, wat drijft jou? Wat is dus jouw innerlijk vuur?

Voordat ik mijn cateringbedrijf startte, had ik een super stressvolle kantoorbaan. Na jarenlang hard werken, kreeg ik eindelijk de functie die ik wilde. Ik mocht de communicatieafdeling van een groot bedrijf runnen. Maar gelukkig werd ik er niet van. Ik maakte ellenlange dagen, mijn werktelefoon 24/7 bij de hand en altijd een hoge werkdruk.

In 2018 veranderde er veel. Margriet Spijksma kwam op mijn pad. Zij hielp mij ontdekken wat ik écht leuk vind en om te doen waar ik van houd. De droom van een eigen bedrijf was er altijd al, maar waarin… Samen met Margriet heb ik dat uitgestippeld. Al snel waren de plannen voor een cateringbedrijf in de maak. In datzelfde jaar schreef ik The Taste Of Love in bij de KvK.

27 januari 2019 werd onze zoon Niek geboren. Een maand later diende ik mijn ontslag in. Doei stressvolle kantoorbaan! Dat was een enorme opluchting. Er viel letterlijk een last van mijn schouders. In april zette ik mijn Instagram en Facebook online. Met het idee om iedereen die het leuk vindt, mee te nemen in alle voorbereidingen. Binnen een week kreeg ik de eerste aanvraag. En sinds die tijd blijven de opdrachten binnenkomen. Hoe gaaf is dat?!

Ik word er zó blij van als ik mensen zie genieten van het eten dat ik met liefde heb gemaakt. Daar wordt het vuur alleen maar groter van!

Wat betekent jouw vuur voor jou en je business?

Dat vuurtje in mij geeft zoveel energie en motivatie! Het zorg ervoor dat ik blijf groeien, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Ik voel ook heel sterk dat het vuur steeds groter wordt, er komt nog zoveel moois aan.

Hoe houd jij je vuur hoog?

Balans is heel belangrijk voor mij, en tegelijk ook heel moeilijk. Ik kan altijd wel doorgaan en ga het liefst met al mijn ideeën en dromen tegelijk aan de slag. Tegenwoordig probeer ik meerdere rustmomenten op een dag te plannen. Bijvoorbeeld door te wandelen in de natuur, een fijne yogasessie, even lezen in de stoel bij de haard of een meditatie moment. Die ontspanning heb ik nodig om het vuur hoog te houden.

Waar ben je heel trots op? Juist ook in deze moeilijke tijd?

Dat mijn bedrijf blijft groeien, ook in deze tijd! Vorig jaar maart was ik na de beruchte persconferentie van de één op de andere dag al mijn opdrachten en werk kwijt. Dat was even slikken… Na een dag balen, moest de knop om. Deze situaties doen een beroep op je creativiteit. Tegenslagen zijn er zodat je ze kunt ombuigen in nieuwe kansen. Zo ontstond The Tas Of Love. Een goedgevulde tas met liefde en lekkers voor thuis. Dat sloeg enorm aan en gaf zoveel energie. Zolang je ervoor openstaat, gaan er iedere keer weer nieuwe deuren open met mooie kansen. Zo werk ik sinds eind vorig jaar met een business coach. Dankzij haar heb ik bijvoorbeeld keuzes durven maken in mijn aanbod. In december maakte ik alles nog van ontbijt tot en met borrel. Nu richt ik mij volledig op het ochtendmoment. En ik voel aan mijn innerlijke vuur dat dit veel groter gaat worden. Daar ben ik echt trots op!

Welk advies zou jij willen geven?

Volg je hart, dat klopt altijd! Ik weet het, heel afgezaagd… Maar oh zo waar. Ga doen waar je van houdt, wat je écht leuk vindt. Er zijn altijd excuses en redenen te bedenken om iets niet te doen. Gooi ze overboord. Is het spannend? Ja, natuurlijk! Maar spanning betekent ook groei. Alles is mogelijk, zolang je er volledig voor gaat. Alleen zo leef jij je allermooiste leven. Dat gaat niemand anders voor jou doen. En bovenal: geniet ervan!

En tot slot: welke quote/uitspraak of motto is jou op het lijf geschreven of past helemaal bij jou?

Aahhh, dat zijn er zoveel! Ik hou van mooie, inspirerende quotes en lees er iedere dag wel een paar.

Deze uitspraak van Hal Elrod is nu één van mijn favorieten:

“Ik wil een vrij leven waarin ik elke dag kan doen wat ik wil, wanneer ik maar wil en met wie ik maar wil. Ik wil elke dag wakker worden en voelen dat ik van mijn leven hou. Ik wil van mijn werk houden en ik wil houden van de mensen met wie ik mijn werk en mijn leven mag delen. Dat is mijn definitie van succes.”

Geniet! X Grietje