Selecteer een pagina

ELLES JANSSEN – LIFESTYLE COACH

Wie ben je en wat doe je? En wat is je tagline?

Dank voor de uitnodiging Sijtske. Om deze vraag te kunnen beantwoorden heb ik een podcast opgenomen: Hoe de piep is Elles. De eerste van de reeks ‘Vind en Volg je ritme’ . Teven de naam van mijn 6 maanden programma van mijn online / offline coachings Academy, de LS Academy (www.lsacademy.nl). 

En eigenlijk vind ik het wel leuk om het woord te geven aan een van mijn coachees. Zij schreef:

“Elles liet mij zien dat ook ik met hoe ik ben en de wensen en verlangens die ik heb… dat het mogelijk is. Dat ik ambitieus kan zijn, plus een goede moeder, een goede partner en ook rust en balans en een leven met de waarden die ik zelf zo belangrijk vind.”

Deze review raakte mij zo. Want dit is precies waarin ze mij spiegelt. 

Mijn naam is Elles, 40 jaar oud, moeder van Freek (2009) en Tom (2011) en na 15 jaar samen verloofde van mijn kerel Wigbert. We wonen samen in de bollenstreek. 

Toen de boys 1 en 3 waren gooide ik vanuit disbalans het roer om en ben ik gaan ondernemen in de sport. Ik maakte van mijn hobby mijn werk. Ik run een franchise Mom in Balance op de locatie Hoofddorp Duin en Bollenstreek met een team van 10 trainsters (www.mominbalance.nl ). Het doel van ondernemen was om een uitdagende parttime baan te creëren dicht bij huis. Zodat ik er uit school voor de jongens zou kunnen zijn en mijn dromen na zou kunnen streven.

Na 5 jaar heb ik mijn onderneming verrijkt met een outdoor coachpraktijk gericht op een integrale leefstijl. Waarbij ik me het liefst op SQ de spirituele quotiënt richt. Wie ben ik en wat wil ik nastreven in het leven vanuit mijn kernwaarden. 

Ha ha. Die moest ik even opzoeken ’tagline’. Ja ja. Ik heb er zelfs twee:

‘Waarom anders doen als het op jouw manier kan.’ 

‘Jij moet het doen maar je hoeft het niet alleen te doen.’ 

Deze taglines staan voor wie ik ben en wat ik nastreef. Door geheel mezelf te zijn kan ik van waarde zijn voor anderen. Anderen die proactief zijn. Het werk willen verrichten dat nodig is. Wellicht geïnspireerd door mij maar vanuit dat interne vuurtje dat is aangewakkerd.

Welke 5 woorden zijn typisch jou?

Eeuwige optimist – Mijn glas is altijd half vol. En ik zie graag mogelijkheden ipv beperkingen. Mits ik zelf uiteraard in balans ben. 

Liefde voor het leven / levensenergie /levensgenieter – Ik kan echt van die kleine dingen in het leven genieten. Een ouder echtpaar die ik bij het passeren een liefdevolle blik zie uitwisselen, de tulpen die weer langzaam de velden kleuren, mijn boys die dicht tegen me aankruipen als ik eens een keer rustig op de bank zit. 

Stront eigenwijs/ vastberaden – Waarom anders doen als het op jouw manier kan. Lullen als brugman is me niet vreemd. Als ik iets gerealiseerd wil krijgen dan ga ik er voor. En dat wil natuurlijk niet betekenen dat ik het altijd realiseer. Maar ik ga de uitdaging niet uit de weg. 

Leergierig – Ik ben graag in beweging zowel mentaal als fysiek. Ik smul van alles wat ik kan lezen en leren gericht op positieve psychologie, persoonlijk leiderschap en groei. 

Passie voor een gezonde levensstijl – Innerlijke rust, bewuste keuzes. Elke dag een gezonde lunch voor mezelf klaarmaken en veel buiten in beweging zijn voor mijn werk maar ook privé.

Waarom doe jij wat je doet, wat drijft jou? Wat is dus jouw innerlijk vuur?

De mensen die mijn leven (te) vroeg hebben verlaten zijn bij nader inzien allemaal een bron van inspiratie geweest als het gaat om authentiek leven, jezelf mogen zijn, denken in mogelijkheden.

Bij een opdracht tijdens mijn post HBO opleiding tot integraal leefstijltrainer en coach barste ik uit het niets in tranen uit. In eens hadden mijn mede coachees en de trainer bij mij de juiste ‘knop’ te pakken. En kon ik alleen nog maar snikkend uitbrengen: “Ik wil alleen maar mezelf zijn”.

Be the light! 

We hebben één leven waarvan ik hoop dat ik jou mag inspireren als gids om dat zo autenthiek mogelijk te leven. Zodat je er met voldoening, trots en een warm gevoel op terug kunt kijken. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Blijf dicht bij je zelf. Let op alle signalen die jouw lichaam je geeft op het moment dat jij jouw ritme in het leven vind en leert te volgen. Ik voel me het meest op mijn plek als ik daarbij een persoonlijke gids mag zijn, het licht mag zijn, stralend van/op levensenergie.

Wat betekent jouw vuur voor jou en je business?

Alles. Zonder dat geen business. Mijn bedrijven drijven op mijn vuur.

Hoe houd jij je vuur hoog?

Door de balans te bewaren/ bewaken tussen werk en privé. Vooral vanuit mijn enthousiasme en gezonde dosis levensenergie is dat altijd een uitdaging. Daarom werk ik (vanuit zelf bescherming 😅) tussen 10.00 en 14.00 u. Zie ik maximaal twee coachees één op één per week om 10.00 u. Bij voorkeur op maandag en donderdag. En sta ik elke dag om 5.00 u op. Ik start de dag bij voorkeur met mijn passion planner en 5 second journal van Mell Robbins. Daarbij lig ik bijna elke dag in bad, maak ik dagelijks een gezonde lunch en ben ik veel buiten te vinden. Alleen of juist in contact met anderen. Met coachees, trainers (en potentiële) samenwerkingspartners.

Waar ben je heel trots op? Juist ook in deze moeilijke tijd?

Mijn doorzettingsvermogen in combinatie met mijn focus, innerlijke rust en gezonde verstand. Het denken in mogelijkheden, ruimte om mezelf toe te staan te experimenteren. 

Zo ging mijn Academy op 1 maart 2020 live! Twee weken voor de lockdown. De eerste maand van het zesmaanden durende programma was gereed. De rest enkel in concept. Ik heb daar de daarop volgende zes maanden alle tijd genomen om elke maand weer een nieuwe maand te bouwen en live te zetten. Zodat zowel mijn coachees als ik zelf na zes maanden onze groei konden vieren. Ik dat mijn Academy gevuld was. De deelnemers dat ze het programma doorlopen hadden en persoonlijke groei/ succes hadden geboekt.

Ik heb me in 2020/2021 aangepast op basis van de omstandigheden en ben door blijven bouwen zowel vanuit mijn franchise (alles direct online tijdens lockdown) als vanuit mijn Academy (coachbedrijf).

Lanceerde drie keer in het afgelopen jaar mijn zesmaanden programma ‘Vind en volg je ritme’ . Iets waar ik in 2020, midden in de crisis in heb geïnvesteerd om dat te leren.

Begon ik vanuit het niets (zonder plan, zonder aparatuur) met een podcast en sinds afgelopen week een eigen online community.

Welk advies zou jij willen geven?

Vaar op jouw verstand in combinatie met jouw gevoel. Jij ben één, één geheel. En jij hebt alles in je wat je nodig hebt. Alles is er al. Bemerk je een twinkeling in je ogen, voel je het innerlijke vuurtje weer branden? Sta jezelf dan toe niet te wachten maar direct de eerste stap te zetten naar dat wat jouw vuurtje voedt. Niet als…dan, maar 3 – 2 – 1 GO!

Welke quote/uitspraak of motto is jouw op het lijf geschreven of past helemaal bij jou?

Dat is zeker weten de volgende:

‘The meaning of life is to find your gift. The purpose of life is to give it away’

En deze:

‘Life is realy simple but we insist on making it complicated’

En ter aanvulling de volgende:

‘A little progress each day adds up to big results’

‘Be yourself, everyone else is already taken’

‘I love the smell of posibility in the morning’

En tot slot:

‘Durf voor jezelf te leven dan heb je een ander zoveel meer te geven’