Selecteer een pagina

DIGNA BRAND – COPYWRITER

Wie ben je en wat doe je?

Je stelt me deze vraag in een fase van mijn business, waarop ik dat opnieuw aan het definiëren ben. Niet wie ik ben, maar wel: voor wie ben ik er? Wat wil ik nu écht het allerliefste voor hen betekenen? Waar zit mijn allergrootste kracht en op welke manier wil ik me dus positioneren? Vragen die keer op keer terugkomen in je bedrijf weet ik nu, en dus geen enkele reden om nu niet te gast te zijn in deze mooie   rubriek 🙂

Om je toch een beeld te geven kun je zeggen dat ik als copywriter en creatieve geest zorg voor de ruimte, de tijd en de volledige focus om vette content te maken. Zonder regels. In de taal die bij jou past. Die echt iets teweeg brengt bij jouw mensen. Ik denk met je mee, houd je scherp, prikkel je en spiegel je continu. Ik daag je uit om groter te denken dan je nu doet. Om écht te gaan zien hoe vet het is wat jij te brengen hebt. Want vanuit dat rockstar gevoel komen er dingen uit je… oeh lala. Sterker nog: daarbij heb je werkelijk GEEN ENKEL EXCUUS meer om ‘t niet te doen. Heerlijk!

Welke 5 woorden zijn typisch jou?

Creativiteit, eigenzinnigheid, vertrouwen, lef en intuïtie

 Al noem ik mezelf gekscherend ook wel eens de braafste rebel die ik ken. Waarbij ik de afgelopen jaren, in de reis van het ondernemerschap die brave kant echt aan het loslaten ben. Dat is niet wie ik écht ben. Dat is wat ik mezelf heb aangeleerd over de jaren heen. 

In de kern ben ik die eigenzinnige creatieveling. Die echt kan vertrouwen op haar intuïtie en die inmiddels het lef heeft ‘m te volgen. Ook als m’n hele (brave) systeem zich daar nog even lekker tegen verzet. 

Dat vind ik ook zo vet aan het ondernemerschap. Dat je jezelf opnieuw uit kunt vinden. Dolly hoorde ik ‘t ooit zo mooi zeggen: ‘Ondernemen is de meeste extreme vorm van persoonlijke ontwikkeling.’ I couldn’t agree more.

Waarom doe jij wat je doet, wat drijft jou? Wat is dus jouw innerlijk vuur? 

Ik onderneem, omdat ik op een bepaald punt in mijn loopbaan aan alles voelde: en nu is het klaar. Nu is het MIJN tijd. Kinderen kunnen zo mooi ‘zelluf doen’ zeggen. Zo voelde ‘t voor mij ook. Ik wilde uit het stramien breken waar ik in terecht was gekomen. Gymnasium, studeren, stages, (internationale) baan, nog zo’n baan… Terwijl ik al die tijd al wist dat het ondernemerschap me trok, maar dat vakkundig had genegeerd. Omdat ik ervan overtuigd was dat je daarvoor een speciaal DNA moest hebben. Of hele exotische skills moest hebben… 

Wat mij drijft in wat ik doe is denk ik vooral die ruimte. Die ruimte voor mezelf, om me volledig zo te ontplooien en te ‘expressen’ (nieuw Nederlands) als ik zelluf wil. Ik wil het 100% op mijn manier kunnen doen. Sinds ik dat doe heb ik een mega transformatie doorgemaakt. Veel meer vertrouwen, plezier en ook leuk als ondernemer: omzet.

Dit ont-regelen gun ik de ondernemers met wie ik werk ook. Hun eigen weg kiezen en zich te ontwikkelen en zichtbaar te maken op HUN manier. Door de dingen te maken die zij willen maken. Zodat zij op geheel eigen, unieke wijze kunnen raken wie ze willen raken.

Wat betekent jouw vuur voor jou en je business?

Dat vuur is alles. Punt. Op de slechtere dagen trekt het me toch m’n nest uit. En op de allerbeste dagen zorgt het voor een onuitputtelijke bron inspiratie.

Hou houd jij je vuur hoog?

Ik zorg met name voor ‘vurige’ mensen om mij heen. Mensen die het beste in me naar boven halen en die me voeden. Op ‘t gebied van business, maar ook in creativiteit, vriendschap, liefde. Gelukkig heb ik er daar heel veel van! Ook heb ik eigenlijk altijd een coach. Sowieso een personal trainer (onderschat de kracht van een sterk lichaam niet in je bedrijf), maar nu ook een business coach.

Het idee dat je ‘t niet allemaal uit jezelf hoeft te halen, vind ik enorm rustgevend en bevrijdend. Je cheft al genoeg in je eentje als ondernemer.   

Waar ben je heel trots op? Juist misschien wel in deze moeilijke tijd?

Ik ervaar deze tijd helemaal niet als moeilijk, merk ik. Ik heb nog nooit zo goed gedraaid. Misschien ben ik daar wel trots op. Dat ik daar met alle stappen die ik gezet heb en de coaching waarin ik heb geïnvesteerd de afgelopen jaren in gegroeid ben. In dat basisvertrouwen. 

Welk advies zou je willen geven? Bijvoorbeeld aan startende ondernemers?

Pas op, clichés coming in:

Ga het gewoon doen. Echt.

Alles wat je nu nog niet weet of kan, lijkt allemaal heel spannend. Maar de helft daarvan blijkt helemaal niet belangrijk straks. En de andere helft vogel je wel uit onderweg. Of je vraagt iemand anders om die dingen voor je te doen.

Ik vind het achteraf gezien best jammer dat ik niet al ver voor 2018 heb durven luisteren naar mijn intuïtie en nieuwsgierigheid. Ik ben daarin supermild naar mezelf hoor, en zie ook dat de route die ik met studie en banen aflegde me veel heeft gebracht, maar man…  Als ik eerder had geweten hoe vervullend in plaats van eng het echt is… Just sayin’. 

Welke quote, uitspraak of motto is jou op het lijf geschreven of past helemaal bij jou?

‘Anyone who isn’t embarrassed of who they were last year probably isn’t learning enough.’

Alain de Botton