Selecteer een pagina

ANKE ATSMA – DIËTIST, SCHOONHEIDSSPECIALIST & COACH

Ik ben Anke Atsma, ben 33 jaar en woon in Leeuwarden samen met mijn dochter van 4 jaar en zoontje van 1 jaar. Ik heb sinds 2013 een praktijk voor huid, voeding en sinds kort: coaching!

Ik heb van mijn passies mijn werk kunnen maken en ben hier heel trots op!
Mensen tot bloei laten komen is wat ik het liefst doe.

Welke 5 woorden zijn typisch jou?

Passies: Ik heb altijd veel passies gehad en ik krijg er ook energie van om meerdere dingen tegelijkertijd te doen. Ik hou er van om mijn passies te delen met andere mensen en anderen te inspireren. Het opgeven van mijn baan in loondienst en mijn eigen praktijk starten, is een van de beste beslissingen voor mij geweest.

Zingeving: Voor mij is ‘mijn werk’ meer dan een manier om inkomen te genereren. Het geeft me zingeving en voldoening om op mijn manier bij te dragen om de wereld een stukje mooier te maken.

Leergierig: Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven uitdagen en nieuwe dingen te doen en te leren. Ik krijg er energie van en ben nooit uitgeleerd.

Spiritualiteit: Ik heb altijd al een interesse gehad in spiritualiteit, maar dit is de afgelopen 2 jaar toegenomen.
Ik geloof dat persoonlijke groei en spiritualiteit vaak samen gaan. Ik heb dierbaren verloren en een scheiding doorgemaakt wat mij nog meer bewust heeft gemaakt van wat echt belangrijk is voor mij. Door mijn levenslessen en inzichten ben ik ook een andere richting opgegaan met mijn eigen praktijk: ik geef nu ook coaching aan vrouwen om meer zelfliefde, vertrouwen en balans te ervaren.
Ik werk hierbij op een holistische wijze waarbij ik dus niet alleen naar het stukje voeding kijk, maar ook naar bijvoorbeeld gezondheid, relaties en werk gebied.  

Vrijheid: Een van de voordelen van een eigen bedrijf is de vrijheid om mijn eigen tijd in te delen en de vrijheid om te doen wat ik echt leuk en belangrijk vind om te doen.
Nu ik een coaching programma aan het opzetten ben, merk ik hoe belangrijk ik het bijvoorbeeld vind om mijn werk te kunnen doen met de juiste aandacht, focus en energie en dus bijvoorbeeld voldoende tijd in te plannen voor iedere cliënt. In loondienst had ik deze ruimte vaak niet.

Waarom doe jij wat je doet, wat drijft jou? Wat is dus jouw innerlijk vuur?

Wat mij drijft is het zien opbloeien van mensen. Het leven is maar kort en hoe fijn is het dat je met het lichaam wat je hebt gekregen, kan doen waarvoor jij bent bedoeld: stralend jezelf zijn en doen waar jouw hart sneller van gaat kloppen!
Ga die leuke cursus doen, ga die marathon lopen, ga die reis maken, heb weer zin om met je kleinkinderen te rennen in het gras etc.
Daarnaast vind ik het ontzettend interessant om mijn kennis op het gebied van mindset over te brengen, omdat dit zo veel invloed heeft op onze gezondheid en ons leven.
En ik geloof dat het beste medicijn vaak zit in de natuur, in plaats van in een medicijndoosje: liefde, rust, zon, knuffelen, pure voeding, beweging etc.

Wat betekent jouw vuur voor jou en je business?

Mijn vuur betekent vooral dicht bij mij zelf blijven en vertrouwen dat al mijn potentie er uit komt.
En eigenlijk help ik niet alleen mijn cliënten, maar helpen ze mij ook, haha! Ik word echt heel blij en gelukkig van het helpen van anderen en mijn cliënten inspireren me ook. Alleen al doordat ze mij een soort kijkje geven in hun leven en ik een stukje met ze mag oplopen.

Vorige week kreeg ik bijvoorbeeld een bericht van een cliënt die heel veel is afgevallen onder mijn begeleiding en al jaren probeert om zwanger te raken. Ze stuurde me vorige week dat ze zwanger is! Dan heb ik een glimlach van oor tot oor en ben ik zo blij dat ik iets kan betekenen voor anderen.

Hoe houd jij je vuur hoog?

Heel goed op mezelf passen door mijn eigen grenzen te bewaken (practice what you preach).
In mijn coaching gesprekken werk ik vanuit mijn eigen intuïtie en dat kan ik het beste doen als ik in verbinding sta met mezelf.

Mijn eigen innerlijke werk blijven doen en dagelijkse meditatie oefeningen zijn een belangrijke basis. Ook laat ik mezelf regelmatig coachen en trainen en ben ik graag aan het sparren met andere ondernemers en mezelf uit te dagen om nieuwe kennis op te doen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Waar ben je heel trots op? Juist ook in deze moeilijke tijd?

Op ieders creativiteit! Ik vind het zo mooi om te zien dat ondernemers allerlei mooie initiatieven nemen om bijvoorbeeld gratis diensten weg te geven voor degenen die het financieel moeilijk hebben.

Ik ben ook trots op mijn eigen flexibiliteit hierin: ik heb tijdens de lock down de kans gegrepen om aan de slag te gaan met een business coach om mijn eigen coaching programma te ontwikkelen. Hier komt nu ruimte voor omdat mijn schoonheidssalon niet open mag. Ik heb hierdoor zoveel nieuwe ideeën en energie gekregen en benut deze ruimte 100%. Zo kan ik straks wanneer de salon weer open mag, met volle energie aan de slag!

welke quote/uitspraak of motto is jou op het lijf geschreven of past helemaal bij jou?

1: The magic is in you
2: Only from the heart can you touch the sky – Rumi